Στην ΗΔΙΚΑ τον Ιούνιο ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη – VIRUS.COM.GR

Μετά την ψηφιοποίηση των πρώτων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, σκυτάλη παίρνει ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών, ανακοίνωσε από το Συνέδριο “Θεραπευτική Συμμαχία» που διοργανώνεται σήμερα, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Έτοιμα είναι τα θεραπευτικά πρωτόκολλα για τα πρώτα 40 νοσήματα που έχουν επιλεγεί, με κριτήρια επιπολασμού και επίπτωσης, συχνότητας δηλαδή του νοσήματος στην κοινότητα, αλλά και συχνότητας νοσηλειών στα νοσοκομεία. Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία της σχετικής Εθνικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και αναπτύχθηκε μια ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα από το site του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ένα ακόμα από τα διαχρονικά αιτήματα της ιατρικής κοινότητας, ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενή, φαίνεται πως είναι σχεδόν έτοιμος.

Όπως ανέφερε στο Συνέδριο “Θεραπευτική Συμμαχία» η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χρ. Παπανικολάου, “οι πρώτες εφαρμογές για τον ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενών αναμένεται να “κρεμαστούν» τον Ιούνιο στην ΗΔΙΚΑ».

“Είναι ζητούμενο να γνωρίζουμε πόσοι είμαστε, πόσοι άνθρωποι είναι σε θεραπεία και πόσο κοστίζουν αυτές οι θεραπείες», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Κατερίνα Κουτσοπούλου, επισημαίνοντας ότι τελικός στόχος είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου