Με βάση 60 εκατομμυρίων ευρώ η νοσηλεία ανασφάλιστων

Γράφει η Αγγελική Αγγουρίδη (Virus.com.gr)
Στο λογαριασμό των νοσοκομείων που αφορά στην κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων θα χρεώνεται το κόστος νοσηλείας υποστηρίζει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προσβλέπει σε εξοικονόμηση 20% από την κωδικοποίηση υπηρεσιών και προϊόντων.


Σε αυτούς τους λογαριασμούς θα έρθουν τα 40 εκατομμύρια από την αύξηση στα τσιγάρα, που αντικατέστησε το 25ευρο, καθώς και 20 εκατομμύρια από τα κλεμμένα». «Σε συνδυασμό με την ομαλή εξέλιξη των προϋπολογισμών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και με τη μεγάλη μεταρρύθμιση της κωδικοποίησης ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών, έχουμε την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τους ανασφάλιστους», τόνισε στο STAR ο Υπουργός Υγείας.



Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, από το μητρώο κωδικοποίησης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και να επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών σε ετήσια βάση 20%. 


Η ΚΥΑ μεταξύ Υπουργών Υγείας και Εργασίας υπογράφεται, το πιθανότερο εντός της ημέρας.

Τα βήματα για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ξεκινούν από το γιατρό σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, από τον οποίο ο ανασφάλιστος ασθενής παίρνει γνωμάτευση για τη νοσηλεία του και μετά μεταβαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου τριμελής επιτροπή (Διοίκηση- διευθυντής υπηρεσιών-γιατρός πάθησης) θα εξετάζει το αίτημα.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πολυπλοκότητα της διαδικασίας ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρόκειται για επιτροπή που χρειάζεται ραντεβού, αλλά κυρίως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απαραίτητη για να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης.


Όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τους προκατόχους του ο Υπουργός Υγείας, αποδίδοντας τους εύσημα για τις αποφάσεις που επέτρεψαν την ανάπτυξη των πολιτικών για τους ανασφάλιστους, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει και τις προσπάθειες του Υπουργού Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου