30 04 14 Δελτίο Τύπου Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

Την Τετάρτη 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχαν, ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας κος Αντώνης Μπέζας και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μιχάλης Βλασταράκος συνοδευόμενος από τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. 

Κατά τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η υπαναχώρηση του υπουργού από τις αρχικές του δεσμεύσεις προς τα μέλη της επιτροπής. Ενημερωθήκαμε ότι o κλειστός προϋπολογισμός ανεξάρτητα από τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014 που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας και τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί, θα ανέλθει στο ύψος του 60% - 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας. 

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί. 
Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι φορολογικά δεν έχει γίνει τίποτα παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούμε για τα ποσά που δημεύτηκαν αναδρομικά από τους παρόχους το 2013 με το clawback και rebate και αντιστοιχούν περίπου στο 50% του τζίρου μας.

Ήδη οι ΟΕ και ΕΕ εταιρίες εξαναγκάστηκαν σε παράτυπη πληρωμή προκαταβολής φόρου στις 30 Απριλίου για χρήματα που τους έχουν περικοπεί !! 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους απο-ασφάλιση του Ελληνικού πληθυσμού και ανθρωπιστική κρίση που ξεκινά από την κατάρρευση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ελληνικό λαό και την πλήρη διάλυση και απαξίωση των ιδιωτικών δομών παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, μέχρι νεωτέρας, διέκοψε κάθε προσχηματική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και πρόκειται να καλέσει άμεσα τα μέλη της σε κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των παρόχων, αναμένοντας και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, που θα διενεργηθούν στις 02 και στις 03 Μαίου του 2014 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου