Eυχαριστίες του Υπ. Υγείας στην Γερμανία για την μεταρρύθμιση

Τις ευχαριστίες του στην γερμανική βοήθεια με την οποία επετεύχθη η μεταρρύθμιση της υγείας στην Ελλάδα, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε την Δευτέρα, με τον Γερμανό ομόλογό του Hermann Gröhe, στα πλαίσια της Συνόδου υπουργών Υγείας της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Είναι εντυπωσιακό πάντως όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι ο υπουργός Υγείας δεν κρύβεται πλέον, καθώς τονίζει ξεκάθαρα, ότι όλος ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με την «σφραγίδα» της Γερμανικής κυβέρνησης.

Και είναι πραγματική ειρωνεία, ο κ. Γεωργιάδης να τονίζει «η μεταρρύθμιση έγινε με τρόπο που σέβεται τα χρήματα του ελληνικού λαού και ότι στο τέλος ο πολίτης θα έχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ότι στο παρελθόν». Για ποιά μεταρρύθμιση άραγε μιλάει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για την μεταρρύθμιση η οποία έχει διαλύσει την δημόσια υγεία και έχει δημιουργήσει πλήθος ανασφάλιστων, ή για την μεταρρύθμιση, μέσω της οποίας ο πολίτηςδεν βρίσκει ούτε τα βασικά του φάρμακα και αναγκάζεται στο τέλος της ημέρας να πληρώνει περισσότερα χρήματα από την τσέπη του;

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδης έχουν ως εξής: 

«Είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με το Γερμανό ομόλογό μου, τον οποίο θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω, διότι με τη βοήθεια της Γερμανίας αυτό το διάστημα καταφέραμε να σχεδιάσουμε όλο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού.

Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης και συνεργασίας, όπου θα αφήσει πίσω της τη μιζέρια και τον ευρωσκεπτικισμό και θα δώσει την ευκαιρία στους ευρωπαϊκούς λαούς να έχουν ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω και να τον καλωσορίσω στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Hermann Gröhe δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιάδη τόσο για την φιλοξενία, όσο και για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας -τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον πολίτη. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας είναι –κατά την άποψή μας- το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου