Ερωτηματικό για το αν πληρώνουν οι ασθενείς ή όχι στο ΠΕΔΥ

Ασάφεια επικρατεί σχετικά με το αν θα πληρώνουν εξέταστρο οι ασθενείς που καταφεύγουν στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν: Δεν υπάρχει αμοιβή στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά υπάρχει αμοιβή 5 ευρώ για όσους επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το καθεστώς θα παραμείνει όπως ήταν, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου φορέα παροχής εξονοσοκομειακής φροντίδας, στον οποίο εντάσσονται τα Κέντρα Υγείας και οι δομές του ΠΕΔΥ.

Μπέζας

Εντελώς αντίθετη οδηγία έχει δώσει ο υφυπουργός Υγείας.

Ο κ. Αντώνης Μπέζας απέστειλε τη Μεγάλη Πέμπτη εγκύκλιο, στην οποία επισημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν το εξέταστρο, όπως συμβαίνει σήμερα σε όλα τα τακτικά περιστατικά που εξυπηρετούνται από το ΕΣΥ.

Οι διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις έχουν προκαλέσει σύγχυση στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, οι οποίες κυριολεκτικά δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει.

Ραντεβού

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι ασθενείς που επιθυμούν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ χρεώνονται με 0,98 ευρώ, καλώντας τους πενταψήφιους αριθμούς που έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό.

Σχόλια