"Καμία αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα" δεν βλέπει ο Άδωνις...

Μία νέα προσπάθεια κατέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Απριλίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να αποκρύψει τεχνηέντως το γεγονός ότι, ακόμη και για τα πιο φθηνά από τα γενόσημα (αντίγραφα) φαρμακευτικά σκευάσματα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, έχουν μειωθεί από την Δευτέρα 10 Μαρτίου δραστικά οι ασφαλιστικές τιμές, δηλαδή το χρηματικό ποσό το οποίο αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας, με αποτέλεσμα την νέα εκτίναξη της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους στα ύψη.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο οικοτροφείο για άτομα με αυτισμό "Άγιος Νικόλαος", ο υπουργός Υγείας δήλωσε σχετικά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση συμμετοχής, αλλά προσπάθεια "να πιάνουμε τον εθνικό στόχο τού να καταναλώνουμε και εμείς, σε ποσοστό, τα γενόσημα, ανάλογα με των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών. 

Στην Ελλάδα, σήμερα, καταναλώνουμε το 20% σε γενόσημα, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 60%. Αυτό γιατί συμβαίνει; Γιατί έχουμε πειστεί ότι τα καλά φάρμακα είναι μόνο αυτά που έχουν μάρκα, τα επώνυμα. Αυτό, όμως, είναι τελείως λάθος. Με αυτή τη νοοτροπία κλέβουμε και την τσέπη μας και τα ταμεία μας. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή του τρόπου της ασφαλιστικής τιμής. Όποιος επιλέγει, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο του, το φάρμακο που θα γράφει από κάτω στην ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα χρήματα από πριν. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει πάρα πολύ και με το νέο δελτίο, τον Ιούνιο θα πέσουν εκ νέου"...

Σχόλια

  1. ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ..ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΕΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου