Ι.Σ.ΡΟΔΟΠΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ''Τίτλοι τέλους για την πρόγνωση και τη διάγνωση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.''

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή 07 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο κράτος απέδρασε από το κόστος υγείας.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014 για τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ιδίως με τις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τον ιδιωτικό τομέα μετά το κλείσιμο των δημόσιων πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Για το 2013, οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν πληρωθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2013 ενώ χρωστούμενο είναι το 10% του 2012 και του 2013. Η επιβαλλόμενη καταχρηστική επιστροφή χρήματος για το 2013, είναι 6 μήνες στους 12. Για το τρέχον έτος, η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν συνολικά 4 μήνες στους 12, ποσό που δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες συντήρησης του ιατρικού εξοπλισμού ούτε του απαιτούμενου ποιοτικού ελέγχου.

Σε τροχιά χρεοκοπίας βρίσκονται το μικρό / μικρομεσαίο εργαστήριο όπου καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, δίνοντας πεδίο δράσης στο οργανωμένο επιχειρηματικό κεφάλαιο.
Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από τις ανάγκες πρόληψης και διάγνωσης καθώς είναι απίθανο να μπορούν να καλύπτονται μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε πρόληψη και διάγνωση των ασφαλισμένων σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς επιστημονικές οδηγίες.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στ. Κυριαζίδης   Κων. Χαριτόπουλος

Σχόλια