Στις 300 επισκέψεις το “πλαφόν” για γιατρούς με παράταση σύμβασης

Μηνιαίο “πλαφόν” 300 επισκέψεων, προβλέπεται για τους γιατρούς των οποίων η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχει παραταθεί.

Αυτό προβλέπει απόφαση του προέδρου του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Κοντού.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι συμβεβλημένοι θεραπευτές ιατροί του ΕΟΠΥΥ, των οποίων οι υφιστάμενες συμβάσεις παρατάθηκαν με τον νόμο 4252/2014 μέχρι και τις 30 Ιουνίου, θα έχουν ανώτατο μηνιαίο όριο - αριθμό επισκέψεων, για το τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου - Ιουνίου, τις 300.

Η απόφαση αυτή κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης σε ιατρούς οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, τη συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο μέχρι τη λειτουργική ενοποίηση του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Ισχύον

Σημειώνεται ότι το ισχύον “πλαφόν” για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι 200 επισκέψεις το μήνα, το οποίο είχε διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας των γιατρών του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

7 σχόλια:

  1. Ναι μονο που ακομα δεν λειτουργει η αυξηση στην ηλ. συνταγογραφηση....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομιζω οτι εξαφανιστηκε το πλαφον σημερα 10/4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πλαφον ναι τα 300 ατομα δεν εμφανιστηκαν ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ ΑΝ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.....ΑΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΣΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως και θα το κανει. Δεν ειναι λογικο ο ιατρος του ΠΕΔΥ να πληρωνεται για 8ωρο και για να βλεπει 30 ασθενεις την ημερα 1000-1200 ευρω και ο συμβεβλημενος στο ιατρειο του να βλεπει 300 ασθενεις τον μηνα και να παιρνει 3000 ευρω. Το σιγουρο ειναι οτι σε συντομο διαστημα θα γινουν συμβασεις στα ιδιωτικα ιατρεια με αντιμισθια.

      Διαγραφή
    2. Σαφως και λογικο, αλλωστε ο ιατρος στο ΠΕΔΥ, σκουπιζει και σφουγγαριζει, σηκωνει τηλεφωνο,πληρωνει φως, νερο ,τηλεφωνο,νοικι και αναλωσιμα,και σκέφτεται ποσα από αυτά που εχει στο χερι φορολογούνται από το πρωτο ευρω, ώστε να πληρωσει και τις εισφορες του. Οποτε κάθε επιλογή εχει και τα ρισκα της, αλλα υπαρχει λαθος εξισωση!

      Διαγραφή
  5. Λαθος λογαριασμους κανετε τα νουμερακια σας ειναι λαθος και ξεχνατε οτι εχει και αλλη επιλογη ωα κλεισει τα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή