Παραμένει η εκκρεμότητα για τους 2.700 πρώην γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Δεν ήταν, τελικά, όσο γρήγορη ανέμεναν οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό.
Πρόκειται για περίπου 2.700 από τους συνολικά 5.000 γιατρούς, οι οποίοι κατείχαν κάποια οργανική θέση ή είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Με την κατάργηση του Οργανισμού, μόνο οι 2.300 γιατροί έκαναν αίτηση να ενταχτούν στις δομές του νεοσύστατου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Οι υπόλοιποι βασίστηκαν στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα τούς δινόταν η δυνατότητα να υπογράψουν συμβάσεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ.
Πριν από δέκα μέρες, μάλιστα, παράγοντες του υπουργείου τούς είχαν διαβεβαιώσει ότι θα εκδιδόταν άμεσα η απόφαση για σύναψη νέων συμβάσεων.
Περίπου έναν μήνα μετά την απορρόφηση των πρώην μονάδων του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.

Αξιολόγηση

Οι υπηρεσίες, δε, του υπουργείου, μεθοδεύουν διαδικασία ανοικτής προκήρυξης, με θέσπιση κριτηρίων και εν συνεχεία αξιολόγηση, διαδικασία η οποία προβλέπεται να διαρκέσει από τρεις έως τέσσερις μήνες.
Το θέμα έθεσε την Παρασκευή το προεδρείο της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα ρυθμίζεται το θέμα πολύ πιο γρήγορα.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου