Τρίμηνες συνταγές «σε έλλειψη»

Έναν ακόμη πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους χρονίως πάσχοντες, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το πλαφόν στη συνταγογράφηση, καθώς οι γιατροί αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» τις τρίμηνες συνταγές.

Ο φόβος του πλαφόν στη δαπάνη της συνταγογράφησης «δένει τα χέρια» των συμβεβλημένων ιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να περιορίσουν δραματικά τις τρίμηνες συνταγές.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί αλλά κυρίως ασφαλισμένοι, οι τρίμηνες συνταγές μετρώνται συνολικά στο μήνα που γράφονται, αντί η δαπάνη δεν κατανείμετε ισόποσα στους τρεις μήνες που αφορά. Έτσι, αρκετοί συμβεβλημένοι τις περιορίζουν μόνο σε ελάχιστους ασθενείς, ώστε να μην «κλειδωθούν» εκτός ΗΔΙΚΑ και χάσουν το δικαίωμα πλήρως στη συνταγογράφηση.
Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι να χρειάζεται να επαναλαμβάνουν επί τρία τη διαδικασία «επίσκεψης - συνταγής – φαρμακείου – ελεγκτή».

Μια ακόμη δυσλειτουργία που θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ ή νέο καθεστώς που οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνηθίσουν;

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

Σχόλια

  1. Κουραφέξαλα.... με τέτοια επιχειρήματα πάνε να αντιμετωπίσουν τον Άδωνι οι συνδικαλιστές μας και οι δημοσιογράφοι και του δίνουν ευκαιρία να κοκορεύεται.
    Οι τρίμηνες δεν μετρώνται σαν δαπάνη στον μήνα που γράφονται αλλά σε κάθε εκτελεση (βέβαια αυτό δεν ισχύει για τις 2μηνες οι οποίες χρεώνονται στον ενα μήνα ενώ αφορούν 2μηνο, ενώ επίσης ανεβάζουν ψευδώς και το μέσο όρο ανά συνταγή). Το πρόβλημα με τις 3μηνες συνταγές είναι ότι ο γιατρός δεν μπορεί να ξέρει πόσες και με τι κόστος 3μηνες συνταγές εξέδωσε πριν 3 μηνες καθώς επίσης και το πότε και αν θα τις εκτελέσει ο ασφαλισμένος. Όπως και να έχει το μέτρο του πλαφόν είναι τόσο απαράδεκτο και παράλογο που αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας του συμπαθέστατου Υπουργού μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου