Ποινή φυλάκισης σε νευρολόγο για παράβαση του νόμου

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, επέβαλε σε 57χρονο γιατρό το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που συνελήφθη επειδή είχε αναρτήσει στο ιατρείο επιγραφή που ανέφερε ότι «Οι εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».
Ο νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, καθώς και για οπλοκατοχή, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια.
«Δεν την έβαλα εγώ την καταραμένη επιγραφή. Τη βάλανε όσο απουσίαζα. Την κατέβασα, την κατέστρεψα και την πέταξα» είπε ερωτηθείς από το δικαστήριο για την επίμαχη επιγραφή. «Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο γιατρός πρέπει να τους περιθάλπει όλους» πρόσθεσε κατά την απολογία του.

Νωρίτερα, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, Ιωάννης Τσακμακάς, είπε ότι ο ίδιος έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συνδημότες του, προσθέτοντας ότι όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό εκείνος έδειξε μεταμέλεια, ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για στιγμιαίο λάθος. «Είπε ότι προέβη στην πράξη ορμώμενος από επίθεση που έκαναν λίγες μέρες νωρίτερα εβραίοι στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας ένα παιδάκι».
Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

1 σχόλιο: