Οι "best doctors" της μίζας ορθοπεδικών ειδών

Του Παναγιώτη Στάθη 

Τη λίστα των «best doctors» που περιλαμβάνει τα ονόματα 10 μεγαλογιατρών δημοσίων νοσοκομείων που φέρονται να εισέπρατταν μίζες έως και 20% της αξίας ορθοπεδικών ειδών από την εταιρεία De Puy, τα οποία υπερκοστολογούνταν σε βάρος των ασθενών και του δημοσίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Μάρκου που καλούν σε απολογίες για βαρύτατα αδικήματα. 

Υπό κατηγορία βρίσκονται τουλάχιστον τριάντα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δέκα γιατροί από διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στελέχη εταιριών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εταιρίας De Puy. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά περίσταση για απάτη, συνέργεια και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία (αδικήματα με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου) και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μετρητά 

Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 - 2006 και η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα «δώρα» που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρεία κατά 35%, ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τιτλοφορούνταν «best doctors», με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον εσωτερικό έλεγχο εντόπισαν ανταλλαγή e-mail μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιρειών.

Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ....18 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΑΡΙΣΕ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ[ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ] ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ..ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΡΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ...Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΡΕ ΛΕΕΙ 530 ΧΙΛ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ[[ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ]ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ...ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή