Ενεργοποιήθηκε η υπόδειξη χορήγησης γενόσημου φαρμάκου από σήμερα 11 Μαρτίου 2014

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τρίτη 11/3/2014 το απόγευμα παρέχεται η δυνατότητα στους ιατρούς να υποδεικνύουν τη χορήγηση γενοσήμου φαρμάκου στους Ασθενείς, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό οικ.3457 ΥΑ (ΦΕΚ 64/Β/16-01-2014). Η υπόδειξη γενοσήμου φαρμάκου από τον ιατρό θα γίνεται μέσω της επιλογής γενοσήμου φαρμάκου στην αναζήτηση φαρμάκου κατά την καταχώρηση της συνταγής και σ’ αυτή την περίπτωση θα εκτυπώνεται κάτω από την αντίστοιχη δραστική η παρατήρηση «Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο». 

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 της ανωτέρω Υπουργικής: «Εφόσον ο ιατρός υποδείξει γενόσημο φάρμακο, κατά την εκτέλεση της συνταγογράφησης δεν επιτρέπεται η χορήγηση μη γενοσήμου από το φαρμακείο. Eφόσον ο ασθενής επιλέξει φάρμακο με τιμή μεγαλύτερη από την τιμή αποζημίωσης, πληρώνει το σύνολο της διαφοράς επιπλέον της θεσμοθετημένης συμμετοχής του». Δηλαδή μπορεί να χορηγηθεί μη γενόσημο φάρμακο μόνο κατόπιν επιλογής του ασθενούς, οπότε αυτός θα καταβάλλει και το σύνολο της διαφοράς επιπλέον της θεσμοθετημένης συμμετοχής του.

Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ[ΔΙΠΛΗ ΤΥΦΛΗ ΜΕΛΕΤΗ]...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ...ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΑΦΕΛΗ ΔΙΟΤΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου