Ο ΙΣΑ θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατά της ΥΑ για το πλαφόν στις διαγνωστικές και εργαστηριακές πράξεις

  • Η τροποποιητική ΥΑ δεν έλυσε το σοβαρότατο ζήτημα 
  • Ο ΙΣΑ συνεχίζει τις νομικές ενέργειες
Με την Αριθμ. Γ.Π./ΟΙΚ. 12449 Συμπλήρωση − Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης υπ’ αριθμ. οικ. 3457, ΦΕΚ Β΄/64/16−01−2014, «Ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης Φαρμάκων», δύναται με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ να εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρούσης απόφασης ειδικές κατηγορίες ιατρών, όπως ιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, ιατροί εργασίας, ιατροί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιατροί σε κοινωφελή νοσοκομεία, ιατροί πολυιατρείων σωμάτων ασφαλείας, και οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ. Επίσης εξαιρούνται από το πλαφόν οι χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση), οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση καρδιάς), οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος), οι μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών. Οι νεοεισερχόμενοι ιατροί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή ιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα, ιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013, ιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα, δύναται να παίρνουν το μέσο όρο της ειδικότητας τους.

Σε κάθε περίπτωση η ως άνω ΥΑ δεν λύνει τα σοβαρότατα πρόβλημα τα οποία έχουν  δημιουργηθεί εξαιτίας της επιβολής του μέτρου. Ο ΙΣΑ έχει ήδη καταθέσει αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφησης καθώς επίσης και ατομικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Συνεχίζοντας τις νομικές ενέργειες για την ακύρωση του απαράδεκτου μέτρου επιβολής πλαφόν θα προβούμε σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αναστολής για το πλαφόν στη δαπάνη διαγνωστικών και εργαστηριακών εξετάσεων σύμφωνα με το άρθρο 19 της ΥΑ 3457/2014 (ΦΕΚ Β’64).
Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό κάθε γιατρού προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνταγογράφηση με βάση κριτήρια επιστημονικά και όχι λογιστικά. Ο ΙΣΑ  δε  θα επιτρέψει να μείνουν οι ασθενείς χωρίς την ενδεδειγμένη θεραπεία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ΄'''''ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΖΑ..ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ,,ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ .ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΑΔΩΝΙ -ΑΝΤΩΝΗ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ,ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ..ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ..ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ[ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΕΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή