Γιατροί από το ΠΕΔΥ στο ΕΣΥ

Το ενδεχόμενο θέσεις γιατρών που μείνουν κενές στο ΠΕΔΥ να προκηρυχθούν για τα νοσοκομεία άφησε ανοικτό ο Υπουργός Υγείας.

Σήμερα λήγει η προθεσμία των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ για να δηλώσουν συμμετοχή για το ΠΕΔΥ, αλλά αν και διοικητικοί και υγειονομικοί στη συντριπτική τους πλειονότητα λένε «ναι» στη μετακίνηση, οι γιατροί μάλλον επέλεξαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. 

Έως και χθες, μόλις το 35,73% των γιατρών είχαν υποβάλλει αίτηση, με αποτέλεσμα πολλές θέσεις στα πολυϊατρεία να έχουν μείνει ορφανές. «Ας μην σπεύσουμε, ας τελειώσει η ημέρα. Μέχρι χθες η προσέλευση ήταν σχετικά χαμηλή. Αλλά ας τελειώσει και η σημερινή μέρα για να ξέρουμε το ακριβές νούμερο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η Αριστοτέλους έχει διευκρινίσει ότι σε πρώτη φάση, οι θέσεις θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς ή και συμβασιούχους, αφού η διαδικασία είναι σύντομη και επιτρέπει την πλήρωση των θέσεων έως το άνοιγμα των Μονάδων.
«Κρατάμε το δικαίωμα της προκήρυξης για κάθε θέση λιγότερη από τον αρχικό αριθμό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, στο περιθώριο της συνάντησης τους με τις διοικήσεις του ΕΣΥ, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο και με τον Κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο διευκρίνισε πως, το Υπουργείο θα προκηρύξουμε θέσεις αναλόγως των αναγκών. «Δεν είναι αναγκαστικό ότι όλες θα χρειαστούν στην Πρωτοβάθμια. Μπορεί να προκηρύξουμε και για τα νοσοκομεία. Πάντως θα προκηρύξουμε όλες τις θέσεις», υποστήριξε. 
Σύμφωνα με τον Υπουργό, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας, ενώ η συνένωση δομών θα εξεταστεί εντός έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου