Βαρουφάκης: Να απελευθερωθούν τα φάρμακα χωρίς συνταγή

Να απελευθερωθεί η αγορά των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων,προτείνει ο οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης.
Με άρθρο του, που φέρει τον τίτλο 'Η τριπλή απειλή μας', ο οικονομολόγος τονίζει ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της.
Όταν την περασμένη εβδομάδα – σημειώνει - μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των 'κραταιών' χωρών αποσύρθηκαν κατ’ ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον Έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα...τετέλεσται.
Ο κ. Βαρουφάκης προτείνει να αρχίσει διαπραγμάτευση και να γίνει μονομερής διακοπή των συνομιλιών με τους υπαλλήλους της τρόικας και της εφαρμογής του συμφωνημένου 'προγράμματος προσαρμογής'.

Μεταρρυθμίσεις

Θεωρεί ανόητες τις διαθεσιμότητες προσωπικού στα πανεπιστήμια, προβάλλοντας την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.
Προτείνει μονομερή εφαρμογή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό περιορισμό (π.χ. διάθεση φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση από όσα καταστήματα θέλουν να τα πωλούν), κατάργηση του νόμου περί απολύσεων (μιας και, πρώτον, όποια επιχείρηση θέλει να απολύσει βρίσκει τον τρόπο να το κάνει και, δεύτερον, ο υπουργός των Οικονομικών ισχυρίζεται ότι καμία μεγάλη επιχείρηση δεν θέλει να προβεί σε απολύσεις), κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου