ΕΟΠΥΥ: Ποιοι ιατροί εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης

Την εξαίρεση όλων των ιατρών της Κεφαλονιάς από την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο σεισμοπαθές νησί.

Οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, για την κάλυψη των ασφαλισμένων- ασθενών, επιβάλλουν την στήριξη όλων μας με κάθε τρόπο, τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού. 

Εν τω μεταξύ, στο πνεύμα της πρόσφατης υπουργικής απόφασης 3457 (ΦΕΚ 64/Β/16-01-2014) που προβλέπει πλαφόν στην συνταγογράφηση, αλλά και την λήψη μέτρων για την διευκόλυνση της εφαρμογής της απόφασης, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει τις βελτιώσεις σε ασθένειες και τις εξαιρέσεις σε ιατρούς.

Ειδικότερα, εξαιρούνται οι παρακάτω ιατροί, ασθένειες και φάρμακα:

- Χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση), οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση καρδιάς), οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος), οι μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών.

- Φάρμακα των οποίων την χρήση προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ μέσω των Επιτροπών του.

- Οι ιατροί των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών σε ότι αφορά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε νοσηλευόμενους ή εξερχόμενους κατόπιν νοσηλείας ασθενείς, ωστόσο διευκρινίζεται ότι εμπίπτουν στην εφαρμογή του αναφορικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε εξωτερικούς ασθενείς και χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

- Ιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, ιατροί εργασίας, ιατροί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιατροί σε κοινωφελή νοσοκομεία, ιατροί πολυιατρείων σωμάτων ασφαλείας, και οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ.

- Οι νεοεισερχόμενοι ιατροί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή ιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα, ιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013, ιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα, δύναται να παίρνουν το μέσο όρο της ειδικότητας τους.

Οι ανωτέρω εξαιρέσεις στοχεύουν στη διευκόλυνση της εφαρμογής του ελέγχου συνταγογράφησης, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να εξετάζουν ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν παρέμβασης με σκοπό τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας και πρόσβασης των ασφαλισμένων στη θεραπεία.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Σχόλια

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ..ΕΧΩ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ.....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΑΔΩΝΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ .ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την απαγορεύσουν...πριν βάλουν τα πρωτόκολλα,για να μην ταλαιπωρούμαστε να τα μαθαίνουμε κιόλας..για να μην αναβαθμίζουμε και τους υπολογιστές να μην μπαίνουμε σε έξοδα.Στα νοσοκομεία που γράφουν με κωδικούς επιμελητών,συνταξιούχων κοκ,δεν υπάρχει πρόβλημα...στις εξαιρέσεις που είναι και οι γιατροί ΜΚΟ...προφανώς γραφουν για τους υπερήλικες πολιτικούς..χα χα.γράψε μου παιδάκι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους τρίτεκνους και άνω που θα τους επιτρέψει να διατηρούν ιατρείο..(τους έλεγε πάντα το μπλε κόμμα ,κάντε παιδιά θα δείτε οφέλη,αυτούς δεν που θα μετακινήσει στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ,δηλαδή θα είναι και ελεγκτές και θεραπευτές ιατροί...που είναι ο δεκάτομος των νόμων ελεγκτών ιατρών..ότι θέλουν κάνουν.Προς το παρόν στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι και πολλοί ιατροί ΑΜΕΑ,όπως και στα κεντρικά των ΚΕΠΑ πειραιώς..Οθέλλος με Ιάγο μαζί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου