Ο ΣΕΠ έγινε ΣΕΙΒ, νέα επωνυμία για τους προμηθευτές Υγείας

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων ή προς χάριν συντομίας ΣΕΙΒ, είναι η νέα επωνυμία του Συνδέσμου των Προμηθευτών Υγείας (Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας) που υποδέχονται το 2014 γυρίζοντας σελίδα, με νέα σχέδια και αισιοδοξία για μια χρονιά περισσότερο υποσχόμενη από τα 4 δύσκολα τελευταία χρόνια που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματική λειτουργία πολλών εταιρειών του κλάδου. 

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε ο ΣΕΙΒ με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, δημοσιογράφων και Μελών του ΣΕΙΒ, το Διοικητικό Συμβούλιο ‘αποκάλυψε’ το νέο, μοντέρνο λογότυπο αλλά και τη σύγχρονη διάσταση της επωνυμίας που είναι απολύτως απαραίτητη αφού λόγω της ταχύτατης εξέλιξης του κλάδου, η παλαιά επωνυμία - Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας - δεν εξυπηρετούσε στον ακριβή προσδιορισμό του αντικειμένου και στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των Μελών του. 

Το νέο λογότυπο είναι ένας Συνδετικός Κρίκος που υποστηρίζει τόσο το «δέσιμο» όλων των Μελών του ΣΕΙΒ με στόχο την ομαλή συνεργασία και την αλληλοενημέρωση για τα θέματα του κλάδου όσο και τη διασύνδεση για την καλύτερη ενημέρωση του συνόλου των επιστημόνων. Τέλος, ο Σταυρός ενώνει τους δύο κρίκους και συμβολίζει τη δραστηριότητα του ΣΕΙΒ στον ιατρικό χώρο.

Στην σχετική ομιλία του προς τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Παύλος Αρναούτης σημείωσε ότι,«Η νέα επωνυμία ΣΕΙΒ παραπέμπει ηχητικά στο αγγλικό ρήμα Save που έχει άμεση σχέση με την‘προστασία’ και δίνει μια θετική διάσταση στην προσπάθειά μας να σώσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδουμας αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στους Επιστήμονες Υγείας τα κατάλληλα και ασφαλή αυτάπροϊόντα που θα χαρίσουν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την Υγεία. Ο εκσυγχρονισμός της επωνυμίας μας ήταν απολύτως αναγκαίος ώστε να προσδιορίζει σαφέστερα τις δράσεις και το ρόλο του Συνδέσμου που επεκτείνεται πολύ πέρα από την παροχή ιατρικών προϊόντων, όπως δηλ. στην παροχή προϊόντων και μηχανημάτων που προορίζονται για χρήση από επιστήμονες που δεν είναι απαραίτητα Ιατρικής κατεύθυνσης αλλά είναι επιστήμονες όπως Βιολόγοι, Χημικοί κ.α. Επίσης, ο όρος ‘Βιοτεχνολογία’ καταφέρνει να καλύψει το ευρύ φάσμα των βιολογικών εφαρμογών που άπτονται τόσο των επιστημών Υγείας όσο και του Περιβάλλοντος, της Βιομηχανίας και άλλων συναφών Επιστημών. Προς επίρρωση όλων αυτών υιοθετήσαμε τοmotto: Στηρίζουμε την Έρευνα, τη Διάγνωση και την Θεραπεία.»

Η επωνυμία του ΣΕΙΒ ανανεώθηκε αντίστοιχα και στα Αγγλικά κρατώντας το ακρωνύμιο SEIV και χρησιμοποιώντας σε ολοκληρωμένη μορφή το "Hellenic Association of Health, Research and Biotechnology Industry."

Ο κ. Αρναούτης αναφερόμενος στην επικείμενη ψήφιση των δύο νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για ταIατροτεχνολογικά & IVD Διαγνωστικά Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο για το 2014, τόνισε ότι «Πιστεύουμε ότι στις προτάσεις για τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Ελληνική Αντιπροσωπεία και ο Υπουργός Υγείας με γνώμονα την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας και ασφάλειας των προσφερομένων Ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Ευρωπαίο και Έλληνα πολίτη, θα λάβουν υπόψη τους τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων που είναι η επιβίωση του κλάδου και η συγκράτηση της αύξησης τωνδαπανών Υγείας. Πάση θυσία, οι επικείμενοι νόμοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών,διατηρώντας παράλληλα η Ευρώπη την πρωτοπορία της στην έρευνα και τις νέες καινοτόμες τεχνολογίεςπου πραγματικά σώζουν ζωές.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΣΕΙΒ απένειμε τιμητική πλακέτα αναγνώρισης σε ένα από τα Μέλη του, τηνεταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, MICREL Α.Ε., που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κλάδος το 2013, αυτή διακρίθηκε για τον εξαγωγικό χαρακτήρα της, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου