Παρέμβαση για συμψηφισμό χρεών επιχειρήσεων και δημοσίου στο Ν/Σ της ΠΦΥΈπειτα από παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη προτείνεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, διάταξη που να επιτρέπει το συμψηφισμό χρεών των επιχειρήσεων με τα χρέη του δημοσίου προς αυτές. 

Σύμφωνα με την παρέμβαση, που είναι πλέον στα χέρια του υπουργού Υγείας εάν θα την περιλάβει στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της βουλής και αναμένεται να ψηφισθεί την Πέμπτη, κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα μπορεί να συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στις επιχειρήσεις.

Αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα σε επιχειρήσεις και εταιρείες στις οποίες χρωστούν ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία ευνοώντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών και ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά.

Απομένει να δούμε εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει ήδη συμφωνήσει με κάποιες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και συγκεριμένα με τον οικογενειακό γιατρό και τον ηλεκτρονικό φάκελο Υγείας, κάνει αποδεκτή και την εισήγηση του κρητικού βουλευτή.
Μπορείτε να δείτε την διάταξη στο παρακάτω επισυναπτόμενο αρχείο.

ΣυνημμένοΜέγεθος
 diataxi.pdf128.69 KB
ΠΗΓΗ: HealthView.gr

Σχόλια