Ξενύχτι των γιατρών έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Ξενύχτησαν έξω από πολλά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ  οι γιατροί τους, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία σφραγίσματος των μονάδων και η παράδοση των υλικών, μέχρι να ξανανοίξουν σε ένα ή δύο μήνες.

Με έγγραφό του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός έχει ζητήσει να παραδοθούν έως σήμερα  Δευτέρα τα κτίρια που στγάζονται οι Μονάδες και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη των διευθυντών των Πολυιατρείων.

Η Ομοσπονδία των γιατρών απάντησε με εξώδικο, στο οποίο επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τη νομιμότητα να να ζητεί παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άρα δεν αποτελεί νόμο.

Την Τετάρτη αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, αλλά αυτομάτως μπαίνουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οπότε από την Τετάρτη και μετά οι γιατροί και οι υπάλληλοι δεν νομιμοποιούνται για την παράδοση των Μονάδων.

Οι γιατροί σε πολλά πολυιατρεία βρέθηκαν πριν από το ξημέρωμα έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ για περιφρούρηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συλλόγων τους.

Έκκληση προς όλους τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να προσέλθουν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥ σήμερα Δευτέρα απευθύνει μέσω του onmed.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αττικής Παναγιώτης Ψυχάρης:

"Τη Δευτέρα καλούμε όλους τους γιατρούς, όλους τους δημοτικούς φορείς, όλους τους συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχους, καθώς και τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται στις τοπικές μονάδες υγείας της περιοχής τους για να σταματήσουμε τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ".



1 σχόλιο:

  1. Εγώ ήξερα ότι τα κλειδιά τα κρατούσαν οι συμβασιούχες ή μη καθαρίστριες,που ήταν οι τελευταίες που έφευγαν,τόσο σημασία έδιναν τουλάχιστον στα περιφερικά κτίρια οι πρώην διοικήσεις,,,να μην πω ότι τα άφηναν και στο διπλανό φαρμακείο και το χοντρύνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή