Με 151 'ναι' υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

Δεν υπήρξε, τελικά, πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να εκφραστούν στη Βουλή οι αντιδράσεις που είχαν υπάρξει σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

Από την ψηφοφορία, ωστόσο δεν προέκυψε καμία έκπληξη, καθώς υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 119 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο παίρνει πλέον τον δρόμο της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την ώρα που δρομολογείται η κινητικότητα 8.500 γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν την Πέμπτη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων, χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Εκτός κινδύνου

Το νομοσχέδιο προκάλεσε τριβές και στο εσωτερικό της ΝΔ, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά (φωτό) να έρχεται το βράδυ της Τετάρτης σε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο.

Η κ. Ανεμοδουρά έχασε τις αισθήσεις της και διακομίστηκε στο 'Τζάνειο', όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο κ. Βλασταράκος σχολίασε ότι δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών, ειδικά τη σημερινή ημέρα που το αρραγές μέτωπο των ιατρών όλης της χώρας βρίσκεται στους δρόμους για να δώσει τη μάχη ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ)'.

4 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν, πολύ το καθυστέρησε...
    Τέρμα τα εύκολα χρήματα για τους ΙΚΑτζηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ Μ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΤΖΗΣ . ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΕΟΠΥΥ ΕΠΟΧΗ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ...Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άδωνις είχε καταπληκτική performance,με τόνους Γκαιμπελισμού και με την κατάλληλη δόση slang (παντελόνιασμα),ο Σύριζα χλιαρός ως γιαούρτι και εμείς το εξιλαστήριο θύμα.Κανένας επαγγελματισμός και πισωμαχαιρώματα στον κλάδο.Η Μπάρμπαρα μάλλον τα έχασε..περαστικά,ο παππούς απτόητος και καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή