Ποιος χαρίζει 1.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ;

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν ιδιώτες γιατροί πολλών ειδικοτήτων αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων με αφορμή την υποχρεωτική συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, κατ εντολήν του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες όμως τους υπερχρεώνουν για την υπηρεσία αυτή όπως υποστηρίζουν.

Ειδικότερα όπως υποστηρίζουν γιατροί Βιοπαθολόγοι, Κυτταρολόγοι, ακτινολόγοι Παθολογοανατόμοι, φυσικοθεραπευτές, εργαστηριακοί γιατροί καθώς και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων “διαπιστώθηκε ότι οι ελεγκτικές εταιρείες εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν συστήσει ολιγοπώλιο με αποτέλεσμα να απαιτούν εξωφρενικές αμοιβές”.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις των κλάδων το ποσοστό 2,5% έως 3,1% που ζητείται επί του συνόλου των υποβολών τους είναι εξωπραγματικό, όταν για το πολύ πιο εντατικό και κοστοβόρο έργο ελέγχου των κλινικών έχουν συμφωνήσει αμοιβή που δεν ξεπερνά το 1,25%.

Εκτός αυτού οι γιατροί πρέπει να πληρώσουν και Φ.Π.Α. Για τη διαδικασία αυτη ενώ οι ελεγκτικές εταιρείες απαιτούν και προκαταβολή για να εκκαθαρίσουν παλαιές οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!
Όπως αναφέρουν: “το έργο του ελέγχου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εξαντλείται στον διοικητικό έλεγχο των σφραγίδων και υπογραφών επί των τυπωμένων ηλεκτρονικών παραπεμπτικών! Δεν είναι δυνατόν γι’ αυτή την χαμηλού εργατικού κόστους εργασία να αξιώνεται τέτοια αμοιβή!”

Γι αυτό προτείνουν να δώσουν 1 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και στπυς υπαλλήλους του για να κάνουν αυτοι την εκκαθαριση των παλαιών χρεών. “Προς απόδειξη της βουλήσεώς των μελών μας για ολοκληρωμένο έλεγχο και δεδομένου ότι η αμοιβή που αξιώνουν οι ελεγκτικές εταιρείες υπερβαίνει την αντίστοιχη των κλινικών, προβαίνουμε σε δημόσια - υπό όρους - προσφορά ποσοστού 0,2% επί των υποβολών μας, συνολικού ποσού ύψους 1.000.000 ευρώ, προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να χρηματοδοτήσει υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων του, οι οποίοι θα οφείλουν να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση εντός χρονικού διαστήματος 60 ημερών”.

Οι ενώσεις τονίζουν ότι σκοπό έχουν με την πρότασή τους αυτή την ενίσχυση των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την προστασία των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στις δημόσιες δομές ελέγχου και στην γρήγορη ολοκλήρωση του ελέγχου.

1 σχόλιο:

  1. ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΥΡΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή