O Καζαμίας του 2014 για την Υγεία από το Healthview

Ιανουάριος


Λήγει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις 10 Ιανουαρίου. Επειδή το ματς (Υπουργός – Γιατροί) παραμένει ισόπαλο δίνεται παράταση. Η απεργία συνεχίζεται, αλλά εκδίδεται η Υπουργική Απόφαση που καταργεί τις οργανικές θέσεις των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να δημιουργεί νέες στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Αλαλούμ! Οι γιατροί μετά από διχογνωμίες αποφασίζουν να μένουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και να φεύγουν Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Κυριακές κατά συνείδηση. Δραστικά μέτρα - με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ - για την αντιμετώπιση τηςαιθαλομίχλης, που βρίσκεται πλέον σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Μοιράζονται πλαστικά μαχαιράκια ώστε να κόβεται εύκολα. Αρχίζει η κινητικότητα στα μεγάλα Νοσοκομεία. Συνωστισμός στους δρόμους. (Φταίει και η αιθαλομίχλη)

Φεβρουάριος


Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εντάσσεται εκτός από το θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού και ο θεσμός του οικογενειακού φαρμακοποιού, μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει, αλλά ακούγεται ωραίο. Στο Συνέδριο της ΕΕΦΑΜΕΟΦ και ΕΣΔΥ υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για να μελετήσουν τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Λιποθυμίες στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας. Στο Νοσοκομείο Συγγρός βρίσκεται ένα ζωντανό ποντίκι, μέσα σε θάλαμο ασθενών. ΟΥπουργός κατηγορεί τα ΜΜΕ για έλλειμμα ζωοφιλίας, βάζει στοίχημα ότι το πρόβλημα θα λυθεί και φωτογραφίζεται μαζί με το ποντίκι για το Cosmopolitan. Αρχίζει ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Μάρτιος


Ο Υπουργός αξιολογεί όπως είχε υποσχεθεί του νέους διοικητές Νοσοκομείων. Αποφασίζει να τους αλλάξει όλους. Του Ευαγγελισμού τον πάει στο Νικαίας, της Νικαίας τον πάει στο Ιπποκράτειο. Του Ιπποκράτειου στο Αγίας Σοφίας, κοκ. «Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία», δηλώνει. Ο ΕΟΠΥΥ επιτέλους διαλύεται και ιδρύεται το Πανελλαδικό Ενιαίο Όργανο Συνεργασίας (για την Υγεία). Το ακρωνύμιο δεν καταγράφεται γιατί ο καζαμίας είναι σεμνός. Σάλο από tweet του Υπουργού που γράφει ότι με το νέο όργανο θα τους "πιπ" όλους. (Και δίκιο έχει!). Συνεχίζεται ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις στους αεροψεκασμούς για τα κουνούπια. Οι Περιφέρειες καλούνται να πάρουν πρωτοβουλίες.

Απρίλιος


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας με Δελτίο Τύπου, ζητάει τα εισαγόμενα γενόσημα να μετονομαστούν σε αγνώσημα να κυκλοφορούν με νεκροκεφαλή και με την επισήμανση ότι η κατανάλωσή τους είναι επικίνδυνη για τις ελληνικές θέσεις εργασίας. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό ανακοινώνεται ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά ο Υπουργός έχει ήδη προλάβει να ενημερώσει τον ΕΟΦ ώστε να βγει εγκύκλιος για την μετονομασία. Τον ίδιο μήνα ανακοινώνεται μετά βαΐων και κλάδων (λόγω Πάσχα) η πρώτη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο των δημοσίων νοσοκομείων. Στο Σωτηρία θα κατασκευαστούν από ιδιώτη 3 περίπτερα και υπαίθριο parking 200 θέσεων.  Συγκλονιστικό! Στο μεταξύ μετά από παλινωδίες κάποιαΜΗΣΥΦΑ φτάνουν στα σούπερ μάρκετ. Οι φαρμακοποιοί κατεβαίνουν σε απεργία. Οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια καθυστερούν. Είναι θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ λένε οι Περιφέρειες.

Μάιος


Ο ΣΦΕΕ παρουσιάζει ξανά το νέο κώδικα δεοντολογίας σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Σημαντικές αλλαγές στο κείμενο όπου έχουν εντοπιστεί και διορθωθεί 6 ορθογραφικά λάθη, έχουν προστεθεί 9 κόμματα, ενώ πλέον οι ιατρικοί επισκέπτες θα απαγορεύεται να κάνουν χειραψίες με επαγγλματίες υγείας πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει την τελευταία στιγμή πως κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης, αλλά θα παραμείνει και Υπουργός Υγείας. Ψηφίζεται ειδικός Νόμος για αυτό. Ο Άδωνις εκλέγεται. αναλαμβάνει επίσης εκπρόσωπος στον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διοικητής του Ευαγγελισμού ενώ θα συμμετέχει και στο νέο Big Brother για να βοηθήσει την Ευγενία που έχει αναλάβει την παρουσίαση. Από το Χόλυγουντ ζητούνται τα δικαιώματα της βιογραφίας του για να γυριστεί ο νέος Σούπερμαν. Συνεχίζεται ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια καθυστερούν. Είναι θέμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ιούνιος


Η νέα κυβέρνηση κλείνει ένα χρόνο και αποφασίζεται να συνεδριάσει το Υπουργικό για να αντιμετωπιστούν τα κουνούπια (ποιο μνημόνιο και ανοησίες!) καθώς οι αεροψεκασμοί ακόμα καθυστερούν. Είναι θέμα των Περιφερειών λέει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα ΜΗΣΥΦΑ βρίσκονται πια σταθερά στα σουπερμάρκετ μετά από συμβιβαστική λύση με τους φαρμακοποιούς που λύνουν την απεργία. Πλέον στα φαρμακεία θα πωλούνται και απορρυπαντικά και σκυλοτροφές. Κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας τα petshops. Ο Άδωνις μηνύει τον Καμμένο γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο. Εκλογές στον ΙΣΑ και στον ΠΙΣ με εκκωφαντικές αλλαγές σκηνικού. Ο κος Βλασταράκος εκλέγεται στον ΙΣΑ και ο κος Πατούλης στον ΠΙΣ.

Ιούλιος


Η Εθνική Ελλάδος φτάνει στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά χάνει στα πέναλτι από τη Βραζιλία. Ο Άδωνις μηνύει τον Καμμένο γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο. Ο φωτογραφικός φακός του healthview «συλλαμβάνει» την Υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή και την πρώην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, μεταμφιεσμένες σε νοσηλεύτριες μέσα σε κέντρο αποτοξίνωσης να θρυμματίζουν χάπια. Ικανότερη αποδεικνύεται η Υφυπουργός που τα κάνει όλα σκόνη! Η κα Μαλλιώρη αποχωρεί… Αποχωρεί όμως οριστικά και η Τρόικα. Γιατροί, Φαρμακοποιοί και φαρμακοβιομήχανοι διαμαρτύρονται και ζητούν την επιστροφή της. «Καλύτερα Τρόϊκα παρά Άδωνι». Ανακοινώνεται το πόρισμα για τον έλεγχο των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές, όπου καταγράφεται ότι… (Ώπα! Μην τα αποκαλύψουμε και όλα!). Εμφανίζονται στις νέες τους θέσεις οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι. «Από το Γενάρη τις ψάχνουμε», δηλώνουν εξουθενωμένοι. Συνεχίζεται ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια καθυστερούν. Είναι θέμα διασκέδασης λένε τα …κουνούπια.

Αύγουστος


Κόντρα στην Ουμπερτοεκοϊκή ρήση αυτό τον Αύγουστο, προκύπτουν ειδήσεις. Με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου επαναπροσδιορίζεται η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014, από τα 2 στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μείωση του 5% εκτιμάται από την μελέτη ΕΟΦ και ΕΣΔΥ ως λογική, καθότι 5% του πληθυσμού έχει ήδη αποδημήσει. Είτε προς τον Κύριο, είτε προς το εξωτερικό. Γίνονται τον 15Αύγουστο οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια που είναι πλέον θρεφτάρια. Ουδείς γνωρίζει ποιος έχει δώσει εντολή. Για παρέμβαση της Μεγαλόχαρης αναφέρει το healthview που έχει ρεπορτάζ και από το υπερπέραν!

Σεπτέμβριος


Λήγει η απεργία των petshops μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Θα μπορούν πλέον να κάνουν, αιμοληψίες σε ανθρώπους και απλές διαγνωστικές εξετάσεις. Σε απεργία διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολόγοι. Νέο σκάνδαλο με τον Μιχάλη Λιάπη που αποδεικνύεται ότι είχε κάνει παράνομη εισαγωγή 35.000 συσκευασιών γενοσήμων (αγνωσήμων σύμφωνα με την τρέχουσα ορολογία) από τη Μαλαισία στο σύντομο ταξίδι του στην Κουάλα Λουμπούρ τον περασμένο Δεκέμβριο. «Έσφαλα, το ομολογώ», δηλώνει ο πρώην Υπουργός.

Οκτώβριος


Η υπόθεση «Τομπούλογλου» κλείνει αφού αποδεικνύεται περίτρανα στο δικαστήριο ότι τα 25.000 € επρόκειτο να διατεθούν σε 1.000 συμπολίτες μας για να καλύψουν το 25ευρω. Ομάδα βουλευτών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το προτείνουν αμέσως ως ισοδύναμο μέτρο. Σε κάθε Σύμβαση με  το δημόσιο στο χώρο της Υγείας, ένα ποσό θα δίνεται ως δωρεά στον εκάστοτε Πρόεδρο, εντός καφενείου και παρουσία της ΕΥΠ. Την πρόταση συνυπογράφει ο πρώην Πρόεδρος των εργαζομένων στο Σωτηρία. Συνεχίζεται ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Αλλάζουν πάλι οι Διοικητές. Μένουν δηλαδή οι ίδιοι, αλλά πάνε σε άλλα Νοσοκομεία, όπως και τον Μάρτιο. Ο Υπουργός επικαλείται την αναγκαιότητα του rotation.

Νοέμβριος


Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Κόκκινο» οργανώνει πάρτι. Αποδεικνύεται ότι 2 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, είχαν αγοράσει προσκλήσεις αξίας 250 €. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «πάρτι» στο χώρο του Φαρμάκου και ανίερες συμμαχίες. Κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά τις χάνει όταν δημοσιεύεται αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αποδεικνύει ότι η γραμματέας του γραφείου του, είναι δεύτερη ξαδέρφη του μπατζανάκη του θυρωρού του σπιτιού που έμενε παλιότερα η θεία του ιδιοκτήτη μεγάλης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο Άδωνις μηνύει τον Καμμένο γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο.

Δεκέμβριος


Οργανώνεται το 9ο Συνέδριο για τα Οικονομικά της Υγείας, όπου αποδεικνύεται ξανά ότι είναι… ανοικονόμητα. Ο διάλογος για την αναδιάρθρωση και τους τρόπους εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, διακόπτεται. Οι συμμετέχοντες βγήκαν έξω για τσιγάρο. Μετά την μεγαλειώδη επιτυχία του Καζαμία του healthview για το 2014, αρχίζει να γράφεται ο Καζαμίας του 2015. Ο Υπουργός κάνει μήνυση στο healthview για υπεξαίρεση απόρρητων εγγράφων που αφορούν το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για το επόμενο έτος. «Δεν μπορεί; Που τα ξέρουν;» δηλώνει εκνευρισμένος. Ακολουθούν μηνύσεις από τον ΕΟΦ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΣΔΥ, τον ΠΙΣ, τον ΙΣΑ, το ΣΦΕΕ, την ΠΕΦ κ.α. για αντίστοιχους λόγους.

Καλή  καρδιά, καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους επισκέπτες και αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου