ΕΟΠΥΥ: Θα πληρώσει τους γιατρούς για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Μέσα στις επόμενες μέρες θα πληρωθούν οι γιατροί για τις ιατρικές πράξεις Αυγούστου και για τις επισκέψεις Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στην οποία αναφέρεται ότι "η προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός για συχνότερες και τακτικότερες πληρωμές αντί να βρίσκει αποδοχή, δυσφημείτε και εντάσσεται σε παιχνίδια και πρακτικές εντυπωσιασμού."

Η πραγματικότητα σύμφωνα με τoν ΕΟΠΥΥ είναι ότι έχει ήδη πληρωθεί πανελλαδικά το 93% των ιατρών για τις επισκέψεις του Αυγούστου και το 97% των ιατρών για τις ιατρικές πράξεις του Ιουλίου. Παράλληλα έχει ήδη οριστικοποιηθεί και τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι ιατρικές πράξεις του Αυγούστου και οι επισκέψεις του Σεπτεμβρίου.

«Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών στους πάροχους και τους προμηθευτές τους. Από την άλλη πλευρά όμως οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των ιατρών που έχουν και την ευθύνη της διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ θα πρέπει να δείξουν την ίδια επιμέλεια για την μεταφορά των εισφορών του ΤΣΑΥ προς τον ΕΟΠΥΥ, η οποία καθυστερεί επί μακρόν και ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ.

Η συνέπεια δεν πρέπει να απαιτείται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ αλλά να υπηρετείται και από τους θεσμικούς εταίρους στο χώρο της υγείας.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συντάκτες των εμπρηστικών ανακοινώσεων κατά του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν να πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται.» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

1 σχόλιο:

  1. Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΗΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΔΟΥΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΑΧΥΛΑ..ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή