Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ.
Στόχος του κ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι να περάσει από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανόν την Τρίτη) και θα ψηφιστεί από την ολομέλεια στις αρχές Φεβρουαρίου.
Περιέχει το ίδιο πλαίσιο διατάξεων με το αρχικό, περιγράφοντας τη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), την κινητικότητα και την αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού.
Η διαθεσιμότητα θα έχει διάρκεια 30 ημερών και οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στον νέο φορέα καλούνται να υποβάλουν αίτηση εντός επτά ημερών.

Άδειες για λειτουργία διαγνωστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης θα χορηγούν οι οικείοι Ιατρικοί Σύλλογοι.
Σε διάστημα ενός έτους από την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας του ιδιωτικού τομέα.
Διαβάστε αναλυτικά:
Την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Την έκθεση επί της διαβούλευσης.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Σχόλια

 1. Τώρα πάρτε τον πούλο, νέοι γιατροί!
  Περιμένατε να γίνετε "χαλίφηδες" στη θέση του χαλίφη!
  Άρθρο 25: ¨"Οι τυχόν ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΚΛΠ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΘΥΜΟΜΟΥΝΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.
  Νομοτελειακά λοιπόν, όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα!
  Και δεν θα υπάρχει κανείς για συμπαράσταση...
  Βοήθεια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ακριβώς το παραπάνω σχόλιο δείχνει και το επίπεδο σας...

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου