Μειώσεις έως και 82% στις τιμές των φαρμάκων

Χαμηλότερες τιμές έως και 82% προβλέπει το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ενσωματωθεί και επίσημα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Οι πρώτη επεξεργασία του πίνακα του ΕΟΦ με τις νέες τιμές 8.786 φαρμακευτικών προϊόντων δείχνει μηδενική μεταβολή στην τιμή σε ένα μεγάλο αριθμό κωδικών και σε ακόμη περισσότερα η μείωση δεν ξεπερνάει το 5%.

Σύμφωνα με την επεξεργασία του Νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων από τον ΦΣΑ, για ένα προϊόν, ένα ορμονικό σκεύασμα, η μείωση αγγίζει το 82% (από 241,4 σε 43,92 ευρώ), με το επόμενο στη σειρά, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της έλλειψης ασβεστίου, να πέφτει κατά 74%. Ακολουθεί ένα φάρμακο για το Parkinson που μειώνεται κατά 64% και μια λακτόνη, κατά της χοληστερόλης, της οποίας η τιμή πέφτει κατά 58%.
Ο ΕΟΦ εξέδωσε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων την περασμένη εβδομάδα και αφού περάσει τη φάση των ενστάσεων από τις Φαρμακευτικές Εταιρείες, αναμένεται άμεσα να ενσωματωθεί και επίσημα στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Πάντως, στόχος της Αριστοτέλους είναι με το νέο Δελτίο Τιμών να επιτευχθεί μεσοσταθμική μείωση 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου