Δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ Αντώνη Μπέζα μετά το πέρας της συνάντησης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού
Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα μετά το πέρας της συνάντησης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.
Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. 
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Λοιπόν, Υπουργέ είχατε άλλο ένα μέρος του διαλόγου που συνεχίστηκε σήμερα. Οι γιατροί φύγανε και “βλέπουν” περισσότερο αδιέξοδο πάρα συνέχιση αυτού του διαλόγου.
Υφυπουργός Υγείας: Κοιτάξτε, δεν υπάρχει αδιέξοδο. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι γίνεται διάλογος. Τελειώσαμε μια ακόμη πολύωρη σύσκεψη, πιστεύω ότι θα συνεχιστούν και άλλες τέτοιες συναντήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, και την Ομοσπονδία των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Εμείς με αυτές τις συσκέψεις αποδεικνύουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, παρότι η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι σε εξέλιξη, ότι πιστεύουμε στον διάλογο και θέλουμε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και ειδικά στον χώρο του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε συνεργασία με τους γιατρούς, και με τη συναίνεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, και όχι έχοντας τους γιατρούς απέναντι μας.

Οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, εκείνο το οποίο συζητάμε είναι τον οδικό χάρτη μετάβασης στο νέο καθεστώς. Ευελπιστούμε, όπως είπαμε πριν, στον διάλογο, στη συνέχεια του διαλόγου. Εγώ είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους γιατρούς θα βρούμε πρακτικές λύσεις και απαντήσεις στα διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί και πρέπει να βρούμε τέτοιες λύσεις και απαντήσεις γιατί αυτό θα είναι προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, θα είναι προς όφελος των ελλήνων πολιτών οι οποίοι ευελπιστούν σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. 
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Οι γιατροί λένε ότι τους οδηγείτε επί της ουσίας στην αυτό-απόλυση. 
Υφυπουργός Υγείας: Δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτό-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου