«Σε διάσταση» Άδωνις – Γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε «διαζύγιο» φαίνεται πως οδεύουν Υπουργός Υγείας και Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφασίζουν σήμερα τις επόμενες κινήσεις τους, με σαφή πρόθεση τη συνέχιση της απεργίας. Δεν θα υπάρξει διάλογος με απεργούς, ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στροφή 360 μοιρών φαίνεται πως έκαναν αυτή την εβδομάδα οι σχέσεις της Αριστοτέλους με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αφού το αμυδρό φως στο τούνελ που διαφάνηκε την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, έσβησε αφήνοντας και πάλι στο σκοτάδι το ενδεχόμενο διαλόγου με τη συμμετοχή των υγειονομικών, αλλά και την πρόσβαση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες της ΠΦΥ. 

Σήμερα, συνεδριάζει τόσο ο Σύλλογος των Γιατρών ΕΟΠΥΥ της Αττικής, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία, με την πρόταση που κυριαρχεί να υποστηρίζει τη συνέχιση της απεργίας και μετά τη 19η Δεκεμβρίου. 

Οι γιατροί κάνουν λόγο για «φαινομενική υπαναχώρηση του Υπουργού από το σενάριο των αμέσων απολύσεων γιατρών», ενώ «η πρόταση δήθεν για ένταξη των γιατρών σε καθεστώς Π.Α.Α. αποτελεί ελιγμό για εξαναγκασμό σε αποχώρηση (και εμμέσως σε αυτοαπόλυση) των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ με τους δυσμενέστατους και ασύμφορους όρους ένταξης που προβλέπεται να τεθούν».
Την κατάσταση δεν φαίνεται διατεθειμένος να διευκολύνει ο Υπουργός Υγείας, αφού ξεκαθάρισε, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία πως δεν συνομιλεί με απεργούς. Αν και θα προτιμούσε διάλογο για τις αλλαγές στην ΠΦΥ με τη συμμετοχή των γιατρών προειδοποίησε πως διάλογος χωρίς τη λύση της απεργίας δεν γίνεται. 

Έτσι, η Αριστοτέλους εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει χωρίς αυτούς τη μεταρρύθμιση, με έναρξη των διαδικασιών κινητικότητας/διαθεσιμότητας σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου