Ιατροί τέως νοσοκομείων ΙΚΑ. Οχι στην αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων

γιατροί
 »Εκπροσωπώ τους ιατρούς των τέως Νοσοκομείων ΙΚΑ.

Μετά απο κινητικότητα περίπου 2 μηνών έχουμε ενταχθεί σε προσωποπαγείς οργανικές θέσεις ΠΕ,αφού περάσαμε απο ΑΣΕΠ.
Νομίζουμε ότι η ένταξη μας ήταν ωφέλιμη και σε πλήρη πλέον συντονισμό με τους ιατρούς συναδέλφους μας Πλήρους και αποκλειστικής, προσφερουμε στον Ελληνα ασθενή.
Σε σημερινή συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο πρόεδρος του ΠΙΣ, δηλώνει ότι η εργασιακή σχέση των ιατρών που προέρχονται απο τα Νοςοκομεία του ΙΚΑ και εντάχθηκαν στο ΕΣΥ απο το 2011, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει.
Η σύμβασή μας, είναι σύμβαση μη αποκλειστικής απασχόλησης, που οι περισσότεροι κατέχουμε εδώ και 15-25 χρόνια, με χαμηλό μισθό (όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια), χωρίς σύνταξη και εφάπαξ απο το Δημόσιο και δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αντικείμενο συζητήσεων.

Αφορά προσωποπαγείς θέσεις που καταργούνται μετα την αποχώρηση μας, ενώ το βαθμολόγιο μας δεν συνδέεται με το μισθό μας.
Υπηρετήσαμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε έμπειροι και θέλουμε εργασιακή ειρήνη για να λειτουργούμε με ηρεμία.
Είναι λογικό νομίζουμε, μετά απο 30 μήνες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε και πάλι για αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων.»
Ο πρόεδρος
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ
Πρόεδρος
Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου