Αυξάνονται οι ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ! Τροπολογίες Άδωνι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με δύο τροπολογίες που θα καταθέσει στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινά να αλλάζει ήδη τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ!

Περισσότερους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς θα μπορούν σύντομα να επισκέπτονται δωρεάν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγει ήδη το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διάπλατα στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα η τροπολογία Άδωνι θα επιτρέπει σε περισσότερους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να συμβληθούν με το σύστημα καλύπτοντας σε αυτή τη φάση 400 επισκέψεις για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα εξετάζονται δωρεάν.

Ταυτόχρονα με τροπολογία του θα αυξήσει και επίσημα τις δωρεάν επισκέψεις από 200 που είναι σήμερα ανά μήνα για κάθε γιατρό σε 400.

Πάντως εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι προσωρινό καθώς υπάρχουν πολλοί γιατροί ιδιώτες που διαμαρτύρονται δεδομένου ότι δε φθάνουν καν τις 200 επισκέψεις το μήνα λόγω σύνθετης ειδικότητάς με συνέπεια να μην μπορούν να εισπράττουν χρήματα από ιδιωτικούς ασθενείς.
Άλλωστε τα χρήματα που εισπράττουν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε ασφαλισμένο του είναι εξαιρετικά λίγα και υπολογίζονται στα 6,5 ευρώ.

Σχόλια