Σε 10 ημέρες καταργείται ο ΕΟΠΥΥ - Αποχώρηση από τον διάλογο προτείνουν οι γιατροί της Αττικής

Την αποχώρηση του προεδρείου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ από τον διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αττικής στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τον διάλογο και την τύχη της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.

Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ Αττικής ελήφθη, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε επίσης την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του προεδρείου της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι καταργούνται εντός δέκα ημερών όλες οι θέσεις προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και συστήνονται παράλληλα θέσεις προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν κατά προτεραιότητα γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αλλά αφού κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, με διατήρηση του ύψους των σημερινών αποδοχών τους και με υποχρέωση για καθημερινή επτάωρη απασχόληση.

ΠΗΓΗ: Ygeia360.gr

15 σχόλια:

  1. Και πολύ το έχει καθυστερήσει...άντε να βρει και κάνενας νεός επιστήμονας δουλειά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ξεχρεωθεί το λάδωμα τόσων χρόνων, που έκαναν οι ΙΚΑτζήδες για να διοριστούν,ο Άδωνις θα τους πάρει στο ΕΣΥ χωρίς αξιολόγηση.Κι ας περιμένουν τόσα χρόνια οι νέοι συνάδελφοι-κορόιδα των ΙΚΑτζήδων- για διορισμό στο ΕΣΥ...Συνεπώς,ΤΟ ΛΆΔΩΜΑ ΖΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IKAτζήδες,ΤΕΒΕτζήδες,Στρατιωτικοί,πανεπιστημιακοί μην ανησυχείτε.Η Ελλάδα σας ποτέ δεν πεθαίνει.Τη δική μας Ελλάδα θα τη μεταφέρουμε στο εξωτερικό! Viva Patoulis,που τα έχεις καλά με όλους και νομίζεις πως όλους τους κοροιδεύεις!

      Διαγραφή
  3. ΣΑΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΤΖΗΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΄΄ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ''. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ. ΄΄ΧΑΙΡΕ Ω ΑΔΩΝΙ΄΄. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΄΄ΧΑΙΡΕ Ω ΜΙΣΘΩΜΑ ΤΩΝ 800 ΕURO''. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ !!!! ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήσουν αγράμματος θα σου απαντούσα,εσένα με τα κεφαλαία που δεν είσαι ΙΚΑτζής.Δίκιο έχεις.Χαιρέκακος,κατά των νέων ,λαδιάρης είσαι.Αντί υπογραφής:Ένας 60άρης γιατρός (Δεν λέω συνάδελφός σου!).-

      Διαγραφή
    2. O Πρόεδρος των προέδρων πού είναι και εξαφανίστηκε? Στη Μύκονο ή στο Μαρούσι ως δήμαρχός του?? Γιατί άφησε ορφανούς τους ικατζήδες? Ξέχασε ότι κι αυτός ικατζής ήταν την εποχή που τον γνώριζε μόνον η μάνα του κι ο θυρωρός του ίσως??

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή ο νεοεφευρεθείς όρος "νέος επιστήμονας" σημαίνει "κάντε όλοι στην άκρη να περάσω" ;; Είναι τουλάχιστον ντροπή να μην σεβόμαστε σαν άνθρωποι ο ένας τον άλλον, αλλά να εμπεδώνουμε το δόγμα "φύγε εσύ να μπώ εγώ γιατί είμαι νεώτερος".. Τι κρίμα.. Εγώ είμαι μεγάλη, άνεργη,μετά από αναγκαστικό κλείσιμο ιατρείου, με 3 παιδιά..Πολλά χρόνια στο ΙΚΑ με σύμβαση έργου καί έξω από κυκλώματα.. Θα ήθελε κάποιος "νέος επιστήμονας" να είναι στη θέση μου;; σιγά την επιστήμη και τους επιστήμονες επιτέλους.. Κατεβείτε από τα καλάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι το ιατρείο σας να μην έκλεισε αναγκαστικά για λόγους υγείας.Επειδή πιστεύω ότι όλοι εσείς που υπηρετήσατε την ταμειακή ιατρική (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ κλπ) ΥΠΗΡΞΑΤΕ εν γνώσει σας ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,όχι τώρα,αλλά ανέκαθεν,γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται πώς φτάνει ένας επιστήμονας με πολλά χρόνια σπουδών να πηγαίνει στο ΙΚΑ για 1.000 ευρώ για τα τρία παιδιά του,όπως συνέβαινε στη δική σας περίπτωση?????????????????

      Διαγραφή
  5. Οι γιατροί του ΙΚΑ,πέρα από τα όποια κακά μηνύματα διέσπειραν για όλη την ιατρική κοινότητα (κακή,πρόχειρη και γρήγορη ιατρική,άφθονα φασόν φάρμακα,πολυφαρμακία κοκ κοκ) κατόρθωσαν να έχουν καθηλωμένους ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΌΛΩΝ των γιατρών,γιατί ήταν από πάντα οι πατριάρχες της φθηνής κι ευτελούς ιατρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναδερφοι μακαρι να εχετε δικιο.Εγω θετω εναν προβληματισμο γνωριζετε οτι τα αστικου τυπου κεντρα υγειας οπως θα γινουν τα πολυιατρεια του ΙΚΑ, αν λειτουργεισουν οπως πρεπει και στελεχωθουν με προσωπικο δεν θα στεκεται εξω ιδιωτης(αθεμητος αναταγωνισμος σε πολλυ μεγαλυτερο βαθμο απ'οτι σημερα με τα πολυιατρεια)?Θα ειναι ενα νεο ΙΚΑ αλλα με την επωνυμια ΕΣΥ η καπως αλλιως.Τα πραγματα καλυτερα δεν γινονται μονο χειροτερα θυμηθητε το θα ψαχνουμε ολοι να τρυπωσουμε στο ΕΣΥ μετα ή θα βαλουμε εναντιων του ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έχουν την απροκάλυπτη ιδιοτέλεια στο "νέο ΙΚΑ",όπως είχαν παλιότερα.Αν την έχουν,λειτουργώντας παράνομα ιατρεία,τότε θα μιλήσει το ΣΔΟΕ,όπως δεν μίλησε τόσα χρόνια,γιατί τό παίζαμε συναδελφικοί.Μην τους φοβάσαι είτε αν λειτουργήσουν με κανόνες,είτε χωρίς αυτούς.Ο αφρός θα είναι στην ελεύθερη αγορά.Κι ο Έλληνας το ξέρει.Το έχουν μάθει κι οι αλλοδαποί πελάτες μας,που και τώρα τους σνομπάρουν,λόγω κακής συμπεριφοράς και εξυπηρετήσεως.

      Διαγραφή
  7. Γιατί δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι του πρώην ΙΚΑ ΌΤΙ ΤΕΛΕΙΏΣΑΤΕ? Οι Πατούλης,Βλασταράκος κλπ γεννήματα-θρέμματα του ΙΚΑ "έστριψαν δια της προεδρίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΣΔΟΕ στην Ελλαδα καλο το ανεκδοτο ξερεις κανα αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα έλεγα: μάθετε να αγωνίζεστε βάζοντας πάντα μπροστά τις γνώσεις σας, το ήθος, τον ανθρωπισμό σας και την υπομονή και όλα τα άλλα θα ακολουθήςουν με τα βεβαιότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι-ασθενείς έχουν ξυπνήσει πλέον και μαθαίνουν εύκολα που πρέπει να απευθυνθούν και που όχι. Ένας ιατρός ούτε παλιός ούτε νέος (διότι υπάρχουμε και εμείς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή