Αναδίπλωση Γεωργιάδη μετά τη δήλωση περί «δόξας»

φωτ.αρχείου (ΑΜΠΕ)
Τη δική του ερμηνεία για το τί εστί δόξα έδωσε ο υπουργός Υγείας επιχειρώντας να ανασκευάσει την πρόσφατη δήλωσή του ότι αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ θέλει να τις χρεωθεί ο ίδιος, για να μην του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν. «Η δόξα λέγεται με την έννοια της ευθύνης όχι με την έννοια της φήμης» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κληθείς να σχολιάσει γιατί σε καιρό κρίσης έμειναν ανέγγιχτοι οι βουλευτικοί μισθοί είπε ότι είναι στο όριο της επιβίωσης και συμπλήρωσε ειρωνικά: «αν θέλετε, να μαζεύουμε κάθε Κυριακή τους 300 και να τους δέρνουμε».

Σε έντονους τόνους κινήθηκε η πρωϊνή συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο Mega, ο οποίος μίλησε για λαϊκισμό σε ό,τι αφορά τους βουλευτικούς μισθούς και την πρόταση να μειωθούν έστω και ελάχιστα, για "τα μάτια του κόσμου" και σε ένδειξη συμπαράστασης για τις θυσίες του λαού. "Οι δικοί μας μισθοί έχουν μειωθεί πραγματικά κατά 60% από την αρχή της κρίσης" υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι εάν κάποιοι θέλουν να πολιτεύονται μόνο όσοι έχουν χρήματα, να μας το πουν από τώρα.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του περί "δόξας των απολύσεων" ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο ίδιος λαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών του αποφάσεων , επανέλαβε ότι από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας η αξιολόγηση θα κρίνει πόσος κόσμος θα απολυθεί. "Δεν μιλάμε για ανθρώπους που αν φύγουν από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν δουλειά γιατί έχουν όλοι ιδιωτικά ιατρεία" σχολίασε αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι καλό για κανέναν να χάνει τη δουλειά του.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι για κάθε γιατρό που θα αποχωρεί από τον ΕΟΠΥΥ θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ και επανέλαβε ότι οι σχεδιασμοί γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΤΩΧΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ??? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΄΄ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ΄΄ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ??? ΑΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή