Οι φαρμακοποιοί θα ελέγχουν την ασφαλιστική ενημερότητα

Από τους φαρμακοποιούς ζητεί ο ΕΟΠΥΥ να πραγματοποιούν έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλισμένου.
Με έγγραφό του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός επισημαίνει ότι ο γιατρός που θα συνταγογραφεί, αλλά και ο φαρμακοποιός που θα εκτελεί τη συνταγή, θα δέχεται ένα μήνυμα στον υπολογιστή του με το οποίο θα ενημερωθεί για την έλλειψη του ασφαλιστικού δικαιώματος.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης απάντησε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και όχι στους φαρμακοποιούς:
'Οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις – έτσι κι αλλιώς – περίπλοκες διαδικασίες βεβαίωσης ασφαλιστικής ικανότητας, που καθίστανται ακόμη περισσότερο περίπλοκες με τις κατά καιρούς ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, παρατάσεις κλπ. που λόγω της κρίσης είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επί πλέον δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί πρέπει ο φαρμακοποιός να ελέγξει και να βεβαιώσει την ισχύ της ασφαλιστικής κάλυψης που προηγουμένως έχει πραγματοποιήσει ο γιατρός'.

1 σχόλιο:

  1. -"'Οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις – έτσι κι αλλιώς – περίπλοκες διαδικασίες βεβαίωσης ασφαλιστικής ικανότητας, που καθίστανται ακόμη περισσότερο περίπλοκες με τις κατά καιρούς ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, παρατάσεις κλπ. που λόγω της κρίσης είναι σύνηθες φαινόμενο."... Οι ιατροι γνωριζουν ή εχουν εκπαιδευτει για τα θεματα της ασφαλιστικης ικανοτητας των ασθενών? Για αλλη μια φορα βρισκουν οι συνδικαλιστες των φαρμακοποιων-πωλητων αστειες δικαιολογιες για να βγαζουν αλλοι το φιδι απο την τρυπα!! Πρεπει να γνωριζουν ομως οτι εχουν την ιδια ευθυνη και θα υποστουν τις ιδιες κυρωσεις με τους ιατρους εαν εκτελουν συνταγες χωρις να υπαρχει ασφαλιστικη ενημεροτητα. Ετσι αναφερει ο νομος. Ας μην προσπαθουν να το αποποιηθουν......
    -"Επί πλέον δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί πρέπει ο φαρμακοποιός να ελέγξει και να βεβαιώσει την ισχύ της ασφαλιστικής κάλυψης που προηγουμένως έχει πραγματοποιήσει ο γιατρός'."....Εαν δχτουμε οτι ο ιατρος απο σκοπιμοτητα ή απο λάθος δινει συνταγη σε μη ασφαλιστικα ενημερο, δεν πρεπει ο φαρκαοποιος-πωλητης να ελεγξει με την σειρα του και εκεινος το βιβλιαριο? Γιατι τοση υποκρισια απο μερους τους? Αλλωστε οι ιδιοι δεν κοπτονται ο,τι αναγραφεται στις συνταγες να αναγραφεται και στα βιβλιαρια? Αφου πρεπει να τα ελεγχουν για τα φαρμακα το προβλημα ειναι να τα ελεγξουν και για την ενημεροτητα? Μα τοσο αστειες-παιδικες δικαιολογιες πια?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή