Σχέδιο μετάταξης των 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Με συνέντευξή του στο 'Βήμα της Κυριακής', ο κ. Άδωνις Γεωρφιάδης επισημαίνει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που 'αγοράζει' υπηρεσίες υγείας.

Πρόκειται - εξηγεί - για ένα από τα σενάρια που εξετάζονται και το οποίο έχει κατατεθεί με στόχο την εξυγίανση του Οργανισμού.

Δεν έχει, ωστόσο, ληφθεί καμία απόφαση, ενώ - σύμφωνα με τον υπουργό - η συζήτηση αυτή θα γίνει χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθεί καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση.

Για το αν εξετάζεται μετάταξή τους στο ΕΣΥ, ανέφερε πως '...όταν ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση, θα δούμε…'.

Για το θέμα της κινητικότητας, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΔΩΝΙ.ΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΙΚΑ ΠΑΡΤΥ.ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΙΚΕΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ 5 ΕΤΙΑΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ 4-5 ΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΑΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ.GOOD BYE MR PRESIDENT,ALOXA NEW IKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή