Ανοικτή επιστολή Προέδρου ΙΣΡ κ Μαντά προς όλα τα μέλη του




Αγαπητοί συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και το μέλλον παραμένει αβέβαιο αφού η ύφεση  και η ανθρωπιστική κρίση καθημερινά δείχνει τα δόντια της σε όλους.

Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς και οφείλουμε  για την ιατρική μας υπόσταση να αντέξουμε.

Δια της παρούσης επιστολής πρέπει να σας ενημερώσω για τα κυριότερα μέτωπα που είναι ανοιχτά και τρέχουν και που καλούμεθα όλοι με προμετωπίδα τον ΙΣΡ να αντιμετωπίσουμε με ενότητα, γνώση, συνεχή αγώνα και επιμονή.

Παρούσα κατάσταση
·        Ληξιπρόθεσμα πρώην ΙΚΑ  έχουν πληρωθεί σχεδόν οι μισοί συνάδελφοι ενώ εντός του μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι και το θέμα θα κλείσει.

·        Εδώ και ένα μήνα πληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα του πρώην ΤΥΔΚΥ και αρκετοί συνάδελφοι έχουν βρει στους λογαριασμούς τους τα οφειλόμενα των τραπεζών 2009,2010,2011.


·        Ληξιπρόθεσμα πρώην ΟΠΑΔ. Έχουν εκταμιευθεί 108  εκ. ευρώ μόνο για ιατρούς τα οποία θα δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουμε εξασφαλίσει ένα σοβαρό ποσό και για τα μέλη του Ι.Σ.Ρ.

·        Υπάρχουν όμως και ορισμένοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν αρκετές εκκρεμότητες – διαδικαστικές και που προφανώς δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Newsletter του ΙΣΡ ούτε μπαίνουν καθημερινά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για να ενημερωθούν, πράγμα το οποίο θεωρούμε αναγκαίο και εύκολο.

·        Έτσι μετά από συνάντηση που είχαμε με την Διεύθυνση του πρώην ΟΠΑΔ σε Αθήνα και Ρόδο διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν οριστικοποιήσει τις οφειλές τους και υπάρχουν επίσης και άλλοι συνάδελφοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που προβλέπονται .

·        Όλα τα ονόματα των συναδέλφων για πληρωμή βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του Ι.Σ.Ρ.

·        Ληξιπρόθεσμα πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ στις εργαστηριακές ειδικότητες  Εδώ έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί το ταμείο δεν μας δίνει στοιχεία ούτε μας ενημερώνει παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και ο αγώνας δεν έχει τελειώσει.

·        Τμήμα Συγκοινωνιών: Πληρώθηκαν  οι οφειλές μέχρι και το Β’ τρίμηνο  του 2012. Εδώ και λίγο καιρό με μεγάλες  συντονιστικές προσπάθειες του ΙΣΡ και του ΠΙΣ που απέδωσαν καρπούς έχει αλλάξει η διαδικασία πληρωμής με άμεση αμοιβή από τους υποψήφιους οδηγούς στα 20 € των ιατρικών επισκέψεων.

·        Έχουμε εκδώσει 17  άδειες ιατρείων φυσικών προσώπων και  δύο ιατρικών  εταιρειών ενώ έχουμε απορρίψει 8  (οκτώ). Παράλληλα δίνουμε μάχη θεσμική με νέα νομοθεσία για να απωθήσουμε αλεξιπτωτιστές ιατρούς και αγνώστου προελεύσεως εμπορικές εταιρείες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα νομοθετικά κενά που προκύπτουν από τον νόμο Λοβέρδου. Ο ΙΣΡ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει    νομικές διαδικασίες με εξώδικες προσκλήσεις και αγωγές εναντίον τους . 

·        Ο πρόεδρος του ΙΣΡ έχει επιλεγεί από το ΔΣ του ΠΙΣ στην επιτροπή - ομάδα πρόεδρων ιατρών που θα διαμορφώσουν την νέα ιατρική νομοθεσία  σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του ΠΙΣ του ΥΥ&ΚΑ και τον νέο Υπουργό Υγείας, διαδικασία που αρχίζει τώρα τον Αύγουστο και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014 στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ .

·        Προσπαθούμε να εντάξουμε τους νέους ιατρούς σε επιστημονικά  προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση τους  αλλά το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι αρνητικό. 

·        Δημιουργήσαμε και ενταχτήκαμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις γραμματείς των ιδιωτών ιατρών με οικονομικά οφέλη του ΙΣΡ υπέρ της αποπληρωμής οφειλών της ‘’Στέγης’’ μας.

·        Ο ΙΣΡ έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά δεκάδες προβλήματα που αφορούν νέες διοικητικές πράξεις που μας αναθέτει το υπουργείο Υγείας , μεγάλο όγκο καταγγελιών και πολλά παράπονα πολιτών για την υπάρχουσα κατάσταση στην Υγεία.

·        Προσπαθούμε να  στελεχώσουμε τον ΕΟΠΥΥ   με ιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν ενώ δεν επιθυμούμε  να χαθεί καμία θέση εργασίας ιατρού σε περίπτωση κινητικότητας ιατρών στη Ρόδο. 

·        Όλα τα μέλη του ΙΣΡ εντός και εκτός ΕΣΥ πρέπει να ενημερωθούν για τα νέα πλαίσια συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων, φυσικοθεραπειών, αναλώσιμων υλικών , βεβαιώσεων ασθένειας , σύνταξη φακέλου ΚΕΠΑ, ειδικών αγωγών, μετακινήσεις ασθενών , άδεια ιατρείων, δημιουργία ιατρικής εταιρείας και να έχουν καλή συνεργασία και αλληλοενημέρωση μεταξύ τους για να μην δημιουργούνται προβλήματα σε συναδέλφους, ασφαλισμένους και ασθενείς που τραβούν και αυτοί το δικό τους Γολγοθά.

·        Ο πρόεδρος είναι καθημερινά διαθέσιμος μετά από ραντεβού στην Γραμματεία του ΙΣΡ για κάθε είδους ενημέρωση.



Για το Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος
      Χρήστος Απ. Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου