Ποιος είναι ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός

Τα καθήκοντα του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ, Δημήτρης Κοντός, έπειτα και από την παραίτηση του κ. Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου.

Ο νέος Διοικητής γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1953, είναι πτυχιούχος Οδοντίατρος Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ( Ε.Σ.Δ.Υ.) στο Τμήμα Υγειονολόγων.

Έχει εργαστεί επί χρόνια ως οδοντίατρος, έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 100 επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει περισσότερες από 40 επιστημονικές ανακοινώσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετοχή σε πολλές ερευνητικές εργασίες με θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Όσον αφορά στη συνδικαλιστική δράση ο κ. Κοντός είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. των Φοιτητών Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών 1975-1979. Είναι ακόμη εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής από το 1984. Κατέχει τη θέση του Γεν. Γραμματέα από το 1996 και του Προέδρου από το 2003.

Σχετικά με την πολιτική του δράση, είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή της το 1974 και έχει διατελέσει περιφερειάρχης στη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ 1994-1997. Είναι μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ από το 1997 και υπεύθυνος των Ε.Κ.Ο. Επιστημονικού Τομέα.

Την περίοδο 1998-2001 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ. Εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ στο Ε΄ Συνέδριο του Κόμματος, πρώτος σε ψήφους από τον Επιστημονικό Τομέα. Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ από τον Ιούλιο του 2001.

πηγή:newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου