Αναστολή συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ σε ορισμένους Ιατρούς και Φαρμακοποιούς

Το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ έχει καταγγείλει συμβάσεις ορισμένων ιατρών που έχουν άνω του τριμήνου να καταθέσουν τις ιατρικές επισκέψεις. 

Ο οργανισμός θα αποπληρώσει τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι μόνιμος ο αποκλεισμός ή όχι. 

Το ίδιο έχει συμβεί και με ορισμένα φαρμακεία που διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές ή έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο εκτέλεσης συνταγών. Στα φαρμακεία ωστόσο υπάρχει αναστολή συμβάσεων ορισμένης διάρκειας και επιπλέον χρηματική ποινή. 

Ο οργανισμός το χειρίζεται με διακριτικότητα το ζήτημα για να μην προκαλέσει αρνητικό κλίμα εναντίον των ατόμων που διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά. 

Συνάδελφος προσπαθούσε να καταθέσει τις επισκέψεις στο e ΔΑΠΥ και του εμφάνιζε ένα μήνυμα "Δεν έχετε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ". 

Χαρακτηριστικός ο διάλογος με τον υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ: 
«Γιατρέ μου δεν έχετε καταθέσει χαρτιά εδώ άνω του τριμήνου οπότε θεωρούμε πως δεν δέχεστε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και για αυτό έχει ανασταλεί η σύμβαση σας». 

ΘΑ ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό των ιατρών που έχει ανασταλεί η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ και πως σκέφτονται να καλύψουν τα κενά. 

Να θυμίσουμε πως οι συμβασιούχοι ιατροί στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου