Πρόταση για κούρεμα 40% στα χρέη του ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες των κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

Αυτούς που ως τώρα υπερασπιζόταν με πάθος θα βρει απέναντι του μεθαύριο ο υπουργός Υγείας κ Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά δηλώνει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ούτε να τους χαριστεί ούτε και να τους επιτεθεί. «Εγώ είμαι από αυτούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρόικα, γιατί δεν ζητούν  τίποτε παράλογο» επισημαίνει ο νέος υπουργός, ο οποίος περιμένει τον κ. Τόμσεν και την παρέα του στην οδό Αριστοτέλους, το μεσημέρι της Τρίτης.


Ο νέος υπουργός καλείται να επιλύσει τρία ακανθώδη ζητήματα, για τα οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απαιτούν άμεση λύση προκειμένου να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο με έκτακτα οικονομικά μέτρα για την αναπλήρωση των δημοσιονομικών κενών που προκαλούν. Τα ζητήματα αυτά είναι:

1. Το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ που υπολογίζεται από 300 ως 700 εκατομμύρια ευρώ.

2. Η τιμολόγηση των γενοσήμων Φαρμάκων, γιο τα οποία η τρόικα προτείνει μία ρύθμιση που θα βάλει λουκέτο σε αρκετές ελληνικές φαρ­μακοβιομηχανίες.

3. Την περικοπή της δαπάνης για τα νοσοκομεία που θεωρείται αρκε­τά υψηλή.

Και για τα τρία ζητήματα ο κ. Γεωργιάδης έχει να προτείνει βιώσι­μες, αλλά όχι και πολιτικά ανώδυνες λύσεις.

Για την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης προτεί­νει ένα κούρεμα της τάξης του 40% σας οφειλές που έχει ο Οργανισμός για τις δαπάνες των κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Τη ρύθμιση αυτή πιθανότατα θα δεχθεί η τρόι­κα, αλλά όχι και οι «κλινικάρχες» που είναι λογικό να αντιδράσουν. Οι αντιδράσεις τους όμως μπορούν να μετριαστούν εφόσον η κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα τους καταβάλει άμεσα το ποσό τοιν 2,3 δις  ευρώ που τους οφείλει σε Ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Όσον αφορά τη δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων που προτείνει η τρόικα (ένα σύστημα 

Επιχείρηση -"σκούπα» σε ΔΕΚΟ και νοσοκομεία 

Η αλλαγή ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον ανασχηματισμό που σηματοδοτεί και την ολική αντικατάσταση των κρατικών λειτουργών που τη στελεχώνουν. Ήδη στο πρώτο σαρανταοκτάωρο μετά την ανακοίνωση της σύνδεσης της νέας κυβέρνησης, με εντολή των συνεργατών του Πρωθυπουργού, αντικαταστάθηκαν οι διοικητές του ΕΟΠΥΥ, του ΟΓΑ και ΕΟΦ ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλα­γή φρουράς θα υπάρξει και σε πολ­λούς άλλους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς. 

Επειδή, δε, διατυπώθηκαν παράπονα από το ΠαΣοΚ ότι τοπο­θετήθηκαν στις θέσεις αυτές μόνο στελέχη της ΝΔ, εκτιμάται ότι στις προσεχείς τοποθετήσεις θα επιλεγούν αρκετά πρόσωπα που θα υποδειχθούν από τους συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου. 

Εντός της προσεχούς εβδομάδας εξάλλου, θα αντικατασταθούν σχε­δόν όλες οι διοικήσεις ίων νοσοκο­μείων και θα τοποθετηθούν πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη προεπιλεγεί από ειδική επιτροπή αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσω­ποι και των δύο κομμάτων. 

«Στα νοσοκομεία θα παραμείνουν μόνον όσοι έχουν δείξει απτά δείγματα του έργου τους και έχουν επιτύχει το νοικοκύρεμα που τους ζητήθηκε» υποστηρίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας μάλιστα ότι το ίδιο μοντέλο θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλες τις διοικήσεις ΔΕΚΟ ή άλλων δημοσίων φορέων, καθώς αρχίζουν σταδιακά να αποχωρούν και οι λειτουργοί που είχαν υποδει­χθεί καθ' υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

3 σχόλια:

  1. Και όμως, αγαπητοί συνάδελφοι. υπάρχει τρόπος να βρεθεί η λύση για τα χρέη του ΕΟΟΠΥΥ (ΧΩΡΊΣ ΠΛΆΚΑ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.....ΜΕΙΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200[ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ].40% ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΤΛΠ[ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ ΤΑ 200 ΕΥΡΩ]ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ-ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΤΛΠ----ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ, κ ΑΝΩΝΥΜΕ...
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ - ΦΑΝΤΑΣΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή