Λυκουρέντζος: Θα προσληφθούν και μόνιμοι γιατροί για όλα τα νησιά του Αιγαίου


Ελλείψεις στις δημόσιες υγειονομικές και νοσηλευτικές μονάδες των νησιών αναγνώρισε την Παρασκευή 24 Μαϊου στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων γιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου, πέραν των 53 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ακόμη τη Βουλή ότι αναζητείται η παροχή των καταλλήλων κινήτρων προκειμένου να καλυφθούν και οι «άγονες» θέσεις αγροτικών γιατρών, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο των σημερινών δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
Αναφερόμενος στις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για το νοσοκομείο της Σάμου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι έχουν προβλεφθεί 1.108.000 ευρώ και έχουν ήδη διατεθεί 554.000 ευρώ, ενώ για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα των εργαζομέων του ιδίου νοσοκομείου το ποσό ανέρχεται στα 432.000 ευρώ, από τα οποία έχουν αποσταλεί 215.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έκανε ο υπουργός Υγείας στη διοικητική ενοποίηση των μονάδων Υγείας και διευκρίνισε:«Δεν επιχειρούμε να υποβαθμίσουμε κάποιο νοσοκομείο. Η υγειονομική ικανότητα του νοσοκομείου είναι αυτή η οποία προέχει και όχι ποιος διοικεί το νοσοκομείο. Η κινητοποίηση, λοιπόν, έχει νόημα για την υγειονομική θωράκιση. Για τα διοικητικά θέματα δεν έχει νόημα. Αυτή είναι θέση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου