'Στεγνώνει' από φάρμακα η Κύπρος;

Έως τη Δευτέρα επαρκούν τα αποθέματα φαρμάκων της Κύπρου. Η παρατεταμένη τραπεζική αργία έχει οδηγήσει σε παύση των παραγγελιών και εκτελωνίσεων νέων προϊόντων.

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις ενημέρωσαν την Τετάρτη τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι από την Πέμπτη δεν θα παραδώσουν φάρμακα, χωρίς να πληρώνονται σε μετρητά.
Οι παραγγελίες φαρμάκων, την τελευταία διετία, από τότε που η Κύπρος έχασε την πιστοληπτική της ικανότητα, γίνονται μόνο με την καταβολή προκαταβολής.

Χωρίς να λειτουργούν οι τράπεζες δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν τα εργοστάσια και οι παραγγελίες δεν διεκπεραιώνονται.

Στην παρούσα φάση, υπάρχουν κάποια αποθέματα στις αποθήκες των επιχειρήσεων και των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Κράτους.

Υπουργείο

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια φαρμάκων για προμήθειες στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Πέραν των αποθεμάτων στα επιμέρους κρατικά φαρμακεία, διατηρούνται τα απαραίτητα επιπρόσθετα αποθέματα στις φαρμακευτικές αποθήκες, σε επίπεδο που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά την περσινή περίοδο.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας γιατί επάρκεια φαρμάκων υπάρχει στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Iatronet Δ.Κ

1 σχόλιο:

  1. Η Κύπρος είναι ο παράδεισος των αντιγράφων..η Louis Vuiton imitation στο Βιετνάμ και την Κορέα.Θα στεγνώσει από τις πολυεθνικές γαλλικές και αμερικάνικες...Pharmacypria,medochemie,Specifar και άλλες που έχουν τις θυγατρικές και τα εργοστάσια φτηνής παραγωγής έχουν απόθεμα 4 ετίας.Έγκυρες πληροφορίες από CEO φαρμακευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή