ΕΟΠΥΥ: Ειδικές προσλήψεις γιατρών με διπλές αμοιβές!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε συμβάσεις με γιατρούς ακόμη και με διπλές αμοιβές θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τα κενά σε ειδικότητες που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Σε ειδικές "προσλήψεις" γιατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας προχωρά ο ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ασφαλισμένοι. Είναι ενδεικτικό ότι ολόκληροι νομοί δε διαθέτουν συμβεβλημένο παιδίατρο ή καρδιολόγο με συνέπεια οι ασθενείς να πληρώνουν όλη την επίσκεψη από την τσέπη τους.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί σχέδιο βάση του οποίου θα δοθούν ακόμη και διπλές τιμές για επισκέψεις σε όσους γιατρούς συμβληθούν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες. Σήμερα ένας γιατρός έχει τη δυνατότητα να εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι και 2000 ευρώ αν υπολογίσει κανείς ότι υπάρχει πλαφόν 200 επισκέψεων που αμείβονται με 10 ευρώ η κάθε μία. Οι καθαρή επίσκεψη όμως μετά τη φορολόγηση φθάνει τα 6,5 ευρώ.

Για όσους θα συμβληθούν σε περιοχές με κενά οι αμοιβές ανά ασθενή μπορεί να φθάσουν και τα 20 ευρώ. Εκτός αυτού όμως ο ΕΟΠΥΥ θα υποχρεωθεί να μειώσει περαιτέρω το ιατρικό του προσωπικό για το 2013 κατά άλλο ένα 10%. Ήδη το 2012 μειώθηκε 10%.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά για να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό δεν θα προσληφθούν στον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΕΤΑΑ. 

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου