ΕΟΠΥΥ: Συμμετοχή ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων σε ιδιωτικούς πάροχους υγείας


Σχετ. : 1. ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 3054/18-11-2012) 

2. Η υπ'αριθμ. 970 απόφαση της 81ης/24-12-2012 Συνεδρίασης του ΔΣ ΕΟΠΥΥ 

3. Το με αρ.πρωτ. 49976/5-12-2012 Γενικό Έγγραφο ΕΟΠΥΥ 

Στο άρθρο 8 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται ότι « Για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων, ο Οργανισμός αποζημιώνει τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας με το ποσό που προβλέπεται κάθε φορά από το κρατικό τιμολόγιο, ή το ποσό που προκύπτει μετά από διαπραγμάτευση και σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά σύμβαση, ή την ασφαλιστική αποζημίωση, ή το ποσό που προκύπτει από τη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού, με ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων (άμεσα και έμμεσα) 15%.» 

Ως προς τα ανωτέρω και σε εφαρμογή της υπ'αριθμ. 970 Απόφασης της 81ης/24-12-2012 Συνεδρίασης του ΔΣ ΕΟΠΥΥ τροποποιείται το υπ' αριθμ. 49976/5-12-2012 Γενικό Έγγραφο ΕΟΠΥΥ, με το οποίο καθορίστηκε η ασφαλιστική αποζημίωση υψηλού κόστους εξετάσεων, ως προς τη συμμετοχή των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση τους σε ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας. 

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του 15% των άμεσα και έμμεσων ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων σε ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας θα υπολογίζεται με βάση το κρατικό τιμολόγιο και όχι την ασφαλιστική αποζημίωση, ενώ δεν θα πρέπει να απαιτείται καμία επιπλέον δαπάνη για την εκτέλεση των εξετάσεων. 

Υπενθυμίζουμε ότι, οι ασφαλισμένοι εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων εντός των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού, των σχηματισμών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή τους για κοστολογημένες διαγνωστικές εξετάσεις. 

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο 49976/5-12-2012 Γενικό Έγγραφο ΕΟΠΥΥ. 

Έναρξη ισχύος του παρόντος από την επικύρωση της σχετικής απόφασης του ΔΣ. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

   ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου