Γιατρός δέχθηκε επίθεση από συγγενή ασθενούς


Με εμφανή τα σημάδια από την επίθεση εμφανίστηκε, σήμερα, στο νοσοκομείο, ο 45χρονος γιατρός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής που χθες το βράδυ δέχτηκε άγρια επίθεση από το συνοδό ενός ασθενούς.
Το περιστατικό, σημειώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Ο γιατρός Νίκος Μωραϊτης κλήθηκε από τη Νευροχειρουργική στο Παθολογικό προκειμένου να εξετάσει κάποιον ασθενή. Βλέποντας το γιατρό όμως, ο συνοδός του ασθενούς, του επιτέθηκε, χτυπώντας τον τρεις φορές στο πρόσωπο, ενώ ακόμα και όταν ο 45χρονος γιατρός έπεσε στο πάτωμα, ο δράστης συνέχισε να τον χτυπά!

Αιτία; Η αναγκαιότητα που είχε παρουσιαστεί, πριν από περίπου 1,5 χρόνο, να μεταφερθεί στην Αθήνα ο παππούς του "θερμόαιμου" άνδρα, προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία, εξέταση που δεν πραγματοποιούνταν στο Ηράκλειο, αλλά ούτε και σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο παππούς, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, πήγε στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και - σημειωτέον - σώθηκε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον εγγονό του, ο οποίος το "κρατούσε μανιάτικο" στο 45χρονο γιατρό, κι έτσι βλέποντάς τον, εντελώς ξαφνικά του επιτέθηκε.

Ο 45χρονος γιατρός που χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό είναι σοκαρισμένος από το συμβάν, ωστόσο στο πλευρό του έχει φυσικά τους συναδέλφους του αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ.Μπρίμης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι γιατροί και ασθενείς βρίσκονται "από την ίδια πλευρά του ποταμού" και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, Νίκος Κοκκίνης ανέφερε ότι μήνυση κατά του δράστη θα υποβάλλει και το νοσοκομείο.

Όσο για τον γιατρό, θύμα της επίθεσης, φεύγοντας σήμερα, από το νοσοκομείο, ερωτηθείς  πώς αντέδρασαν τα παιδιά του, είπε δακρυσμένος, πως του ζητούν να φύγουν από την Κρήτη...

Πηγή:cretalive.gr

2 σχόλια:

  1. Περαστικά στο συνάδερφο.Προσωπικά ένα έχω να πω.Ειδικά οι γιατροί που δουλεύουν σε δημόσιο χώρο,πρέπει να είναι σε εγρήγορση.Κινδυνεύουν περισσότερο εντός νοσοκομείου, ΙΚΑ ταμείων,επιτροπών, παρά στους δρόμους.Προκαλώ μάλιστα τον Κο Τούντα που έκανε καριέρα στην έδρα στατιστικής-επιδημιολογίας να κάνει μια μελέτη επάνω σε αυτό και όχι μόνο να εστιάζει στα κακώς κείμενα.Ας καταγράψει εκτός από τα υλικά των αποθηκών των νοσοκομείων και τις γροθιές συγγενών στους τοίχους αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γνωστοί λεβεντομ*****ς κρητικοί. Όσο αξιαγάπητοι μπορούν να είναι άλλο τόσο κάφροι μπορούν να γίνουν. Έχω δουλέψει σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Στην Κρήτη νομίζω ότι έχω ακούσει τις περισσότερες ιστορίες που μοιάζουν με την παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή