Μ. Σαλμάς: "Δεν έχω πλέον να σας πληρώσω, νοσηλεύετε κατά βούληση"

Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Yγείας, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, κατά την τελευταία συνάντησή τους, όταν τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της αποπληρωμή των παρόχων υγείας.

Η ΕΚΑΑΕ (Ένωση Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ελλάδας), η οποία συνεδρίασε χτες εκτάκτως στη Λάρισα, σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «καταδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι το όλο μοντέλο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στοιχειοθετήθηκε με απίστευτη προχειρότητα από έναν οργανισμό υποχρηματοδοτούμενο και χωρίς την παραμικρή τήρηση των δεσμεύσεων του απέναντι στους ασθενείς ασφαλισμένους και στους παρόχους των υπηρεσιών».
Όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αποκατάστασης, στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της ΕΚΑΑΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά και με τον αντιπρόεδρο επί των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ κ. Νικόλη δεν κατατέθηκαν ισολογιστικά στοιχεία δαπάνης για τον κλάδο, ωστόσο ζητήθηκε η περαιτέρω μείωση του κόστους των υπηρεσιών.

«Είναι επίσης σαφές ότι το 95% των τιμολογίων μας βρίσκονται στο λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαλμάς μας ζήτησε άνευ πληρωμής και δέσμευσης χρονικού ορίζοντα να επιδείξουμε πατριωτική στάση, μειώνοντας τις δαπάνες μας σε σημείο κατάρρευσης, αδιαφορώντας πλήρως για τις παρενέργειες που θα προκύψουν σε αρρώστους, εργαζομένους» επισημαίνει η ΕΚΑΑΕ.


Βίκυ Κουρλιμπίνη 
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου