ΠΙΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/07/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ., μετά και τη Συνεδρίαση του, της 18.7.2012, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε δημοσιεύματα και διαρροές στα Μ.Μ.Ε., από κυβερνητικούς και μη παράγοντες, για περικοπή των διπλών συντάξεων που λαμβάνουν κάποιες κατηγορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι ιατροί. 

Το Ταμείο Συντάξεως Υγειονομικών -ΤΣΑΥ (το οποίο έχει ενταχθεί στο Ε.Τ.Α.Α.) είναι ταμείο αυτασφάλισης, μη επιχορηγούμενο και στηρίζεται σε εισφορές που καταβάλλονται από τους ίδιους τους ιατρούς. 

Οι εργαζόμενοι και στο Δημόσιο ή ασφαλιστικά ταμεία ιατροί καταβάλλουν τις εισφορές τους, όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα. 

Μετά και το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων, είναι όχι μόνο παράνομο αλλά και άκρως αντικοινωνικό και έξω από κάθε λογική, να σχεδιάζονται ενέργειες, για περικοπή των διπλών συντάξεων των ιατρών, οι οποίες αποτελούν προϊόντα εισφορών χρόνων. 

Ενέργειες στην παραπάνω κατεύθυνση θα τύχουν της καθολικής αντίδρασης του ιατρικού κόσμου. 

Το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. εκφράζει επίσης την πλήρη αντίθεση στην εφαρμογή της αναγραφής της δραστικής ουσίας από τους ιατρούς και της χορήγησης του φθηνότερου γενόσημου από τους φαρμακοποιούς. Για το λόγο αυτό, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της Υπουργικής Απόφασης περί εφαρμογής της διάταξης με δραστική ουσία. 

Επαναβεβαιώνουμε επίσης την πλήρη αντίθεση σε κάθε σκέψη μείωσης του ειδικού μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών, γιατί αυτό θα σημάνει περαιτέρω αποδυνάμωση, υλική και ψυχική, ενός κλάδου ιατρών που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να στηρίξουν την υγεία του ελληνικού λαού. 

Όσον αφορά το πρόστιμο του 1 ευρώ που επιβάλλεται από 1.7.2012 για κάθε χειρόγραφη συνταγή και χρεώνεται στον ιατρό που τη χορηγεί, ζητούμε για μία ακόμη φορά την ανάκλησή του και την παράλληλη χειρόγραφη συνταγογράφηση όπου, λόγω ανεπάρκειας υποδομών και λειτουργίας του συστήματος, δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

Οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας οφείλουν να σταματήσουν την πολιτική των μεγάλων περικοπών του χώρου της υγείας, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του ελληνικού λαού και να εφαρμόσουν πολιτική στήριξης τόσο της υγείας και της περίθαλψης συνολικά, όσο και των ιατρών εργαζομένων και συνταξιούχων που επί χρόνια έχουν προσφέρει και προσφέρουν κοινωνικό έργο υψίστης σημασίας και αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου