ΙΣΘ: Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α.Λυκουρέντζο - 21/6/2012ω


Θεσσαλονίκη 21 Ιουνίου 2012

Αρ. Πρωτ.: 5098/Γ
Προς τον
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας συγχαίρουμε θερμά για την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων σας και σας ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.

Δυστυχώς οι συνθήκες μας αναγκάζουν από αυτή την πρώτη επικοινωνία μας να θέσουμε υπόψη σας ως εξαιρετικά επείγον το θέμα του δικαιώματος λειτουργίας ιατρείων από μη ιατρούς.

Η υπουργική απόφαση Υ3β/Γ.Π./οικ. 24948 της 13/3/2012 πέραν κάθε λογικής, ευρωπαϊκής πρακτικής και κατά τρόπο παράνομο καταργεί την δυνατότητα εφαρμογής του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας καθώς παραχωρεί το δικαίωμα ίδρυσης ιατρείων, πολυιατρείων , οδοντιατρείων και πολυοδοντιατρείων σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο.


Η ρύθμιση αυτή δεν αποτελεί απαίτηση του μνημονίου καθώς αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχει αμαρτωλή ιστορία στην οποία πρωταγωνίστησαν οι προκάτοχοί σας που διέρρηξαν τις παραδοσιακές σχέσεις των αστικών κομμάτων με τον επιστημονικό κόσμο της χώρας για άδηλους σκοπούς. Επιπλέον δεν εξυπηρετεί με κανένα τρόπο την πολυπόθητη για την χώρα μας ανάπτυξη. Ειρήσθω εν παρόδω, η μόνη αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας με την νομοθέτηση των Μονάδων Ημερησίας Νοσηλείας, όταν υπεγράφη η εν λόγω υπουργική απόφαση παρεπέμφθη στις καλένδες του Κ.Ε.Σ.Υ.

Κάνοντας έκκληση στην ηθική σας, στο επιστημονικό σας κύρος, στην κοινή λογική και την ευρωπαϊκή πρακτική, σας ζητούμε την άμεση κατάργηση της υπουργικής απόφασης Υ3β/Γ.Π./οικ. 24948/ 13/3/2012, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε αναγκαία διευκρίνιση.
Αναμένοντας την θετική ανταπόκρισή σας.
 Ο ΠρόεδροςΟ Γραμματέας
 Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Νικόλαος Π. Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου