Δελτίο Τύπου της ΗΔΙΚΑ για το e-syntagografisi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την συστηματική στοχοποίηση του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ενός συστήματος που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει, ότι έχει συντελέσει ενεργά: 

α) στην επιβολή κανόνων διαφάνειας 

β) στη τήρηση ελέγχου των δαπανών της συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων ασθενών, περιορίζοντας τις δαπάνες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και προασπίζοντας την υγεία των πολιτών. 

Παρότι η λειτουργία του συστήματος ξεκίνησε στις 24-1-2011, μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε σε όλες τις δυσκολίες αυτού του μεγαλόπνοου εγχειρήματος, όχι μόνο τις τεχνικές, αλλά και τις κοινωνικές, με την εξασφάλιση ενός υψηλότατου επιπέδου προστασίας των καταχωρούμενων προσωπικών δεδομένων, το οποίο μάλιστα απέδειξε την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά του στις κακόβουλες επιθέσεις των τελευταίων ημερών. 

Λέγοντας δε, κακόβουλες επιθέσεις δεν αναφερόμαστε μόνο στην προσπάθεια διείσδυσης στο σύστημα, αλλά και στην εν πλήρη γνώση παραποίηση των γεγονότων, από πολλές πλευρές. 

Στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, στις 19 Απριλίου, αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα e-syntagografisi, τι πραγματικά συνέβη, αναφέροντας ρητά, ότι η προσπάθεια διείσδυσης στο σύστημα υπήρξε ανεπιτυχής, κάτι το οποίο είμαστε σε θέση να αποδείξουμε και άμεσα, σε όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν το αντίθετο. 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, που καλούμαστε να αντιστρέψουμε ένα άνευ λόγου και αιτίας δυσμενές κλίμα, αφού - και αυτό είναι κάτι που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι - το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχει από καιρό στοχοποιηθεί γιατί θίγει συμφέροντα που επί χρόνια λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. 

Ήδη τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, κληθήκαμε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αντικρούσουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα την αναστολή λειτουργίας, των site e-syntagografisis και e-diagnosis, λόγω δήθεν ανεπάρκειας των συστημάτων ασφαλείας, την οποία κατέθεσαν καθ' ημών, οι ιατρικοί σύλλογοι Πάτρας, Αργολίδας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη προς τούτο. 

Τότε πανηγυρικά αποδείξαμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς και δικαιωθήκαμε, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας του συστήματος. 

Και ενώ στις 23-1-2012 ήταν προγραμματισμένη η επόμενη δίκη, οι αντίδικοί μας ζήτησαν αναβολή, παρά την δική μας αντίδραση, με την δικαιολογία ότι, το σύστημα βαίνει καλώς και μάλλον θα παραιτηθούνε. 

Σήμερα, δραττόμενοι της ευκαιρίας, οι ίδιοι που όφειλαν να διαφημίζουν και όχι να δυσφημίζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επανέρχονται, χωρίς καμία απολύτως αίσθηση ευθύνης, ζητώντας μάλιστα ακόμα και την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και των «υπαλλήλων» του. Και λέμε χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, για να τονίσουμε, ότι  πλέον, κάθε σχετική αναφορά, γίνεται εν πλήρη γνώση της αναλήθειάς της, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και ως τέτοια μόνον θα την αντιμετωπίσουμε, από όπου και αν προέρχεται. 

Για την ΗΔΙΚΑ ΑΕ 

Βλάσης Σφυρόερας Δ/νων Συμβουλος

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς ο εν λόγω κύριος είναι από άλλο πλανήτη και όλοι έμεις που κάθε μέρα βασανιζόμαστε από τις καθυστερήσεις των δύο συστημάτων παράλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή