ΔΙΕΥΚΡΥΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους Προμηθευτές Υγείας, που μέχρι σήμερα υπέβαλλαν τους λογαριασμούς τους προς εκκαθάριση για διενέργεια ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων (δηλαδή Ιδιώτες Ιατροί, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Ιδιωτικά Πολυϊατρεία, Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης - Ανοικτής Περίθαλψης ), στα Ταμεία ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ σας ενημερώνουμε ότι:

1. Για όσους υποβάλλουν χειρόγραφες καταστάσεις παραμένει η υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής στο e-ΔΑΠΥ μέχρι 31/5/2012.

2. Οι χειρόγραφες καταστάσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα πρωτότυπα παραπεμπτικά. Ο προμηθευτής θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να έχει διατηρήσει αντίγραφα των παραπεμπτικών, τα οποία να καταχωρήσει στη συνέχεια, σε περίπτωση που δεν έχει την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αρχείου.

3. Τα παραπεμπτικά Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, που εκκρεμούν, θα καταχωρηθούν ηλεκτρονικά, με ημερομηνία έκδοσης 1/1/2012, στην υποβολή μηνός Ιανουαρίου 2012. Υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικής υποβολής για όσους έχουν ήδη αποστείλει κανονική.

4. Τα υπερηχογραφήματα οργάνων (16694/11-4-2012 έγγραφο ΕΟΠΥΥ), δηλαδή, θυρεοειδούς, μαστού, ισχίων νεογνών και μαλακών μορίων, για ένα ή περισσότερα όργανα αντίστοιχα, καταχωρούνται στο  e-ΔΑΠΥ  με κωδικούς από τον πίνακα Ιατρικές Πράξεις ανά Ειδικότητα, που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr.

5. Τα εκτελεσθέντα παραπεμπτικά θα πρέπει να φέρουν την σφραγίδα και υπογραφή του συμβεβλημένου Προμηθευτή Υγείας και στην περίπτωση Νομικού Προσώπου επιπλέον τη σφραγίδα του κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου