ΕΣΥ : Προσλήψεις μετά τις εκλογές προανήγγειλε ο Λοβέρδος


Το «πράσινο φως» για προσλήψεις στο ΕΣΥ άναψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, θέτοντας όμως ως όρο αυτές να γίνουν μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων την Πέμπτη –κατά τη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησής τους στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας- να προχωρήσουν από την Δευτέρα 7 Μαΐου στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων με γιατρούς συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
«Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που το επιθυμούν πρέπει να πάνε στα ολοήμερα νοσοκομεία, να ενισχύσουν τη λειτουργία τους. Πρέπει να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα που σας δίνει ο νόμος» τόνισε απευθυνόμενος προς τους 80 διοικητές του ΕΣΥ ο κ. Λοβέρδος.

Επίσης, ο υπουργός τους ζήτησε να εφαρμόσουν μετεκλογικά και τη διάταξη του Ν. 4058/2012 σύμφωνα με την οποία οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ΟΚΑΝΑ, μπορούν να προσλαμβάνουν ειδικευμένους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών τους, αμείβοντας τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Μετακινήσεις προσωπικού και πρόσληψη 200 γιατρών
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Υγείας, περί τους 1.700 γιατρούς έχουν αξιολογηθεί και αναμένουν τον διορισμό τους σε θέσεις του ΕΣΥ.
«Οι προσλήψεις νέων γιατρών θα γίνει με βάση την αναλογία  ένας (νέος γιατρός) προς πέντε (γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν)» διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εκτίμηση.
«Πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους από 200 γιατρούς και αυτή την εισήγηση θα κάνω στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου που θα προκύψει μετά τις εκλογές»  ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, σημαντικό εργαλείο στα χέρια των διοικητών του ΕΣΥ, που όμως δεν έχει αξιοποιηθεί αρκετά, αποτελεί η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού βάσει των διοικητικών συγχωνεύσεων  των νοσοκομείων. 

«Δυστυχώς, από τις εκθέσεις διοικητών που έχω στα χέρια μου φαίνεται ότι δεν λειτουργεί η κινητικότητα του προσωπικού στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία» είπε ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας από τους αξιωματούχους του ΕΣΥ να εντείνουν τις σχετικές διαδικασίες. 

Πηγή : Πρώτο Θέμα online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου