ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Εικοσιτετράωρη Πανιατρική Πανελλαδική απεργία κηρύσσει για την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρώντας στην ψήφιση του «Εφαρμοστικού Νόμου», που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το Ε.Σ.Υ., για τη δραστική ουσία, για τα γενόσημα, φάρμακα και άλλες διατάξεις. 

Ο Π.Ι.Σ. αντιδρά στην επικίνδυνη αυτή πολιτική που ασκείται στον τομέα της υγείας και στις πρακτικές των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από τον Υπουργό Υγείας. Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών υγείας με κάθε τρόπο. 

Τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. με την επιχειρούμενη συγχώνευσή τους οδηγούνται σε υπολειτουργία, κατάργηση πολλών από αυτά και τελικά στην υποβάθμιση της περίθαλψης των πολιτών. 

Η μείωση του ωρομισθίου κατά 17% των εφημεριών οδηγεί τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, που όλο και περισσότεροι, το τελευταίο διάστημα, προσέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Η συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) απ'όλους τους ιατρούς, με βάση τη χημική ουσία (δραστική ουσία) των φαρμάκων και τη χορήγηση από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, οδηγεί σε αναίρεση τους ιατρικούς λειτουργούς, εκχώρηση της ιατρικής και επιστημονικής ευθύνης σε τρίτους και υποβαθμίζει την περίθαλψη, καθιστώντας τον ασφαλισμένο όμηρο της λήψης οποιουδήποτε φαρμάκου, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης. 

Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να αφήσουν τους επικίνδυνους πειραματισμούς, με τις επιχειρούμενες ρυθμίσεις σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Να σταματήσουν να ευτελίζουν την ιατρική λειτουργία, να απαξιώνουν τον ιατρό, να τον διασύρουν και να τον διαπομπεύουν, δημιουργώντας ανασφάλεια στους πολίτες. 

Το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., στην προγραμματισμένη για τις 29 Φεβρουαρίου συνεδρίασή του, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες και δράσεις του. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρικός κόσμος σύσσωμος θα προστατεύσει την υγεία του λαού, με κανόνες και δεοντολογία της ιατρικής λειτουργίας. 


Κανένα φάρμακο να μην χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή. 

Όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και οι κλαδικές οργανώσεις του χώρου καλούνται να αντιδράσουν μαζικά και να μην επιτρέψουμε η περίθαλψη του ελληνικού λαού να γίνει βορά συμφερόντων και πειραματισμών. 


Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου